monitor przechodzi w stan uśpienia
Witam
Podczas instalacji MS Vista Ultimate 32 wszystko przebiega normalnie. Lecz w chwili gdy intaluję sterowniki do karty graficznej nvidia gforce 8800 gt monitor przechodzi w stan uśpienia i nic nie można zrobić... Są to najnowsze stery do tej karty zrobione pod Vistę...
Bardzo prosze o pomoc
p.s.
Czy to możliwe aby bios na płycie głównej był przyczyną ?
Gigabyte GA-K8NF-9
Odpowiedzi: 2
Mode :_P zauwazyles, ze napisal "podczas instalacji"...
Jesli bedziesz instalowal system to ruszaj co jakis czas myszka, wtedy na pewno nie przejdzie w stan uspienia..
A dopiero pozniej zerknij do
1.Panel sterowania
2.Opcje zasilania
3.Wybierz moment wylaczenia ekranu (po lewej na gorze) lub
4.Zmien moment przejscia komputera w tryb uspienia
i tam pozmieniaj opcje...
Nie wiem, jak to jest urządzone w Viście, ale w Panelu Sterowania powinieneś mieć coś takiego jak opcje zasilania.
Zajrzyj tam i sprawdź, na ile minut jest ustawione wygaszanie monitora.
Strona 1 / 1
[quote=McAku]Mode :_P zauwazyles, ze napisal "podczas instalacji"...[/quote] Jeżeli już Ci się udało odgrzebać temat sprzed tygodnia to przynajmniej przeczytaj go uważnie zanim zaczniesz coś zarzucać koledze. Na moje starcze oko nic tam nie ma na temat uśpienia monitora w czasie instalacji systemu: [quote=McAku]Jesli bedziesz instalowal system to ruszaj co jakis czas myszka, wtedy na pewno nie przejdzie w stan uspienia..[/quote] J.w. [quote=czuk]p.s. Czy to możliwe aby bios na płycie głównej był przyczyną ? Gigabyte GA-K8NF-9[/quote] Nie Ustawienia ekranu o których napisał [u][b]McAku[/b][/u] Zastosuj po zainstalowaniu systemu, a przed instalką sterów do grafy.
[quote=Ucho][quote=McAku]Mode :_P zauwazyles, ze napisal "podczas instalacji"...[/quote] Jeżeli już Ci się udało odgrzebać temat sprzed tygodnia to przynajmniej przeczytaj go uważnie zanim zaczniesz coś zarzucać koledze. Na moje starcze oko nic tam nie ma na temat uśpienia monitora w czasie instalacji systemu: [/quote] A gdzie Ty tu zauwazyles, ze sie czepiam ? :-s Sam najpierw zrozum tresc a pozniej pisz jesli jest potrzeba... Swoja droga to jest dziwny post, jesli monitor przejdzie w stan uspienia to wystarczy go wybudzic i instalacja powinna zakonczyc sie sukcesem.. Hmm... A ta mala uwage napisalem dlatego, ze Xan podal rozwiazanie jakie zastosowac Po instalacji sterownikow a Ja podalem jakie Przed... Jedyny blad, to taki, ze zamiast System - mialo byc napisane Grafike (przeoczenie) (dzieki za poprawe)
[quote=McAku]A gdzie Ty tu zauwazyles, ze sie czepiam ? :-s Sam najpierw zrozum tresc a pozniej pisz jesli jest potrzeba... [/quote] Bez komentarza. [quote=McAku]Swoja droga to jest dziwny post..[/quote] Post jak post, chyba że jest napisany cyrylicą, a ja, ślepy, patrzę pod złym kątem. [b]czuk[/b], przy "wybudzaniu" monitora pod Vistą używaj pokrętła na myszy. Vista ma to do siebie, że samo ruszanie myszą często nic nie daje i nie wiadomo czemu. Może też być to wina klawiatury, która ma zacięty, brudny, zacinający się etc. przycisk uśpienia, czy któryś z tych klawiszy-wynalazków. [quote=McAku] (dzieki za poprawe)[/quote] Nie ma sprawy.