Monitor – power off safe mode

Mialem ostatnio dziwny przypadek z monitorem. Wczoraj w nocy zaczal "pstrykac" (ladowanie kondensatorow w bloku zasilania), jak podczas wlaczania, raz za razem – jak karabin maszynowy :lol:. Myslalem ze mnie juz nie lubi. Nie reagowal na przycisk, trzeba bylo go odlaczyc od sieci. Rano wstalem i podlaczylem. Obraz byl tylko w biosie i podczas startu systemu – ale screen powitalny XP jak i sam pulpit nie wskakiwal. Zamiast tego monitor przechodzil w stan czuwania. Co ciekawe, mam do karty podpietego TV i tam obraz byl. Uruchomilem XP w awaryjnym, zalogowalem sie jako administrator, wypitolilem stery dzwiek i grafe. Po restarcie bylo juz ok. Potem na nowo stery i wszystko dziala. Pisze ten post jako ciekawostke a moze nawet ktos spotka sie z czym takim. Z grillowo–piwnym pozdrowieniem

Odpowiedzi: 1

Myślę, źe jakaś apklikacja, namieszała w sterownikach karty graf, przez co karta wyświetlała obraz z częstotliwością na tyle wysoką, źe twój monitor jej nie obsłuźył, dlatego teź przechodził w stan uśpienia.
SLAY3R
Dodano
01.05.2003 22:23:21
prart
Dodano:
01.05.2003 21:21:00
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1