Monitor 22` i GeForce4
Witam
Mam zamiar kupić monitor LCD 22` o rozdzielczości 1680x1050 czy mój GeForce 440MX go obsłuży ? Ewentualnie jaka najtańsza karta (AGP )jest w stanie to zrobić?
Z góry dięki za odpowiedź.
Pomyliłam dział ; post powinien być w win XP (taki posiadam)
Odpowiedzi: 3
GF 440MX jest to karta na poziomi GF hymm 2TI ? Monitor bedzie dzialac i bedzie wszystko ok. Tylko o graniu w takiej rozdzialce mozesz zapomniec. Ogladanie filmow itp bedzie ok ale gry.... ee braknie mocy. Wydaje mi sie ze z GF6600 by wystarczyl albo chodz Radeon 9550 ( i tego bym polecal) bedzie szybciej.. i czy monitor ma DVI czy nie ? i Czy karta ma DVI czy nie ? Bo to tez istotne
Seeker - jesteś pewien, że te ograniczenia jakościowe nie mogą być wynikiem ilości pamięci grafiki tylko ?
Dział jest dobry .To jaki masz system nie ma tu nic do rzeczy.
A w kwestii monitora, moim zdaniem choć karty typu GF4 obsługują rozdzielczości do 2048x1536 , to jednak okupione jest to stratą wydajności i obciąża bardzo procesor graficzny .Optymalna rozdzielczość dla tej karty to moim zdaniem 1024x768 .
Natomiast monitor który zamierzasz kupić najlepszy obraz jakościowo wyświetla w rozdzielczości natywnej, czyli zadanej przez producenta .W pozostałych rozdzielczościach obraz będzie rozmyty i słabej jakości . Lepszym wyborem byłby zakup monitora trochę mniejszego i wymiana karty - nawet używanej , ale lepszej od tego GF
Strona 1 / 1