Monit

Od dwóch dni mam taki problem co jakiś czas pojawia się monit o hasło do profilu, admnistratora komputera, komputer sie sam z nie wieadomych mi przeczyn blokuje

PROSZE O POMOC

Odpowiedzi: 6

Po pierwsze:
masz glowne konto Administrator i zaloz sobie na niego haslo (oczywiscie nie jakies "admin") – Panel sterowania –> Narzedzia administracyjne –> Zarzadzanie komputerem –> Uzytkownicy i grupy lokalne –> Uzytkownicy

Po drugie:
zablokuj logowanie z sieci Administratorowi w Panelu sterowania – Narzedzia administracyjne – Zasady zabezpieczen lokalnych – Przypisywanie praw uzytkownika – Odmowa dostepu do tego komutera z sieci i tam dodaj Administrator.
EL NINO
Dodano
25.04.2004 21:51:37
mam jedno konto i to jedno jest zabezpieczone hasłem
Anonymous
Dodano
25.04.2004 21:32:04
Czy masz w ogole zalozone haslo dla profilu o prawach administratora i dla glownego konta Administratora ?
To ze masz wylaczone udostepnianie plikow, nie sprawia ze jestes zabezpieczony.
EL NINO
Dodano
25.04.2004 21:20:41
Wygląda to tak

tytuł okna: ODBLOKOWYWANIE KOMPUTERA

tekst: TEN KOMPUTER JEST UŻYWANY I ZOSTAŁ ZABLOKOWANY TYLKO "NAZWAUŻYTKOWNIKA" LUB ADMINISTRATOR MOGĄ ODBLOKOWAĆ TEN KOMPUTER
Anonymous
Dodano
25.04.2004 21:16:58
Jestem w lanie mam wyłączone udostępnienie drukarek i plików nie widać mnie w otoczeniu sieciowym nigdy do tej pory nie miałem takiego czegoś mam firewall i antywirusa a ten monit pojawia się i pojawiaw ustawianiach niczego nie zmieniałem...
Anonymous
Dodano
25.04.2004 21:06:16
Poszperaj w Narzedziach administracyjnych w Panelu sterowania. Znajdziesz tam miejsce w ktorym ustawia sie czas waznosci hasla.
No chyba ze ktos Ci z sieci jaja robi i wchodzac na Twoj komputer zmienia haslo. Jestes w jakims LANie ?
EL NINO
Dodano
25.04.2004 21:00:39
Anonymous
Dodano:
25.04.2004 20:14:20
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1