Monit o wyłączeniu systemu po aktualizacji
Witam.
Zaktualizował mi się system. I wszystko byłoby ok, gdyby nie te piekielne komunikaty co 5–10 min., wymuszające wyłączenie systemu. Najpierw tylko informują, źe trzeba zrestartować komputer, a po kilku kliknięciach w "zakończ później" zaczynają się pojawiać jeszcze bezczelniejsze, odliczające czas do zamknięcia... Wtedy teź klikam "zakończ później", ale to po prostu źyć nie daje :/. Czy ktoś wie, co zrobic w rejestrze/gdzieś indziej, aby komunikatry się nie pojawiały?
Dzięki.
Zaktualizował mi się system. I wszystko byłoby ok, gdyby nie te piekielne komunikaty co 5–10 min., wymuszające wyłączenie systemu. Najpierw tylko informują, źe trzeba zrestartować komputer, a po kilku kliknięciach w "zakończ później" zaczynają się pojawiać jeszcze bezczelniejsze, odliczające czas do zamknięcia... Wtedy teź klikam "zakończ później", ale to po prostu źyć nie daje :/. Czy ktoś wie, co zrobic w rejestrze/gdzieś indziej, aby komunikatry się nie pojawiały?
Dzięki.
Odpowiedzi: 9
Dzięki Ci wielkie, dokładnie o to chodziło! :)
Sprawdź w gpedit.msc, konfiguracja systemu – szablony administracyjne – składniki systemu Windows – Windows Update.
Dobra, dałem zły przykład, ale mam nadzieję, źe wiecie o co mi chodzi. Potrzebuję esencji rozwiązania– wyłączenia tych monitów, przypominających o potrzebie restartu.
A skąd weźmiesz co sekundę łatki na tego wirusa?Ponad to aktualizacja systemu nie chroni przed wirusami,od tego są programy antywirusowe. :D
To nie jest "czysta" odp. na pytanie (najpewniej jakiś klucz w rejestrze), no ale jakoś tam problem rozwiązuje... Wiedziałem o niej, ale jak tu po internecie będzie krąźył nick1.wirus.aw i się będzie rozprzestrzeniał co sekundę na miliony komputerów, to chyba lepiej mieć "automatycznie" :)
To nie jest "czysta" odp. na pytanie (najpewniej jakiś klucz w rejestrze), no ale jakoś tam problem rozwiązuje... Wiedziałem o niej, ale jak tu po internecie będzie krąźył nick1.wirus.aw i się będzie rozprzestrzeniał co sekundę na miliony komputerów, to chyba lepiej mieć "automatycznie" :)
Start–––Panel sterowania–––Centrum zabezpieczeń–––Aktualizacje automatyczne–––zmień z automatycznych na "Pobierz dla mnie,ale pozwól mi wybrać" lub " Powiadom mnie,ale nie pobieraj" .Wtedy będziesz mógł zainstalować kiedy zechcesz. :D
Doskonale o tym wiem, ale jak robię np. coś waźnego i w tej chwili nie mogę wyłączyć/zahibernować kompa?
Moźe dla świętego spokoju zrestartować ten biedny komputer. Przeciez by zadzaiałały aktualizacje sciągnięte przez Ciebie systemu musi sie uruchomić na nowo. Samo ściągnięcie update niczego nie załatwia to jescze nie Windows Vista.
Strona 1 / 1