Moje lekarstwo na instalacę XP

Do wczoraj miałem problem z instalacją XPka,ale znalazłem lekarstwo w biosie trzeba ustawić APIC mode– disabled jeśli ktoś posiada konfigurację np:ECS/Athlon ,poniewaź jest to ustawienie dla produktów Intela. Moźe to wszyszcy wiedzą ale w poradach na ten temat jakoś nie znalazłem takiej wskazówki
Pozdr.

Odpowiedzi: 5

pewnie źe tak robiłem, ale nadal wywalało okienko źe najpierw mam zainstalować driver :| Próbowałem teź instalować przez managera uźądzeń, ale bez skutku. Wreszcie dałem sobie spokój, jak będę instalował windowsa na partycji C to najpierw wyjmę kartę.

A jeszcze mam pytanie:

Jeśli pozmieniam litery partycjom na innym dysku hdd to czy zmiany powinny być aktualne dla kaźdego nowoinstalowanego windowsa na innych partycjach?
Bo u mnie wszystkie partycje otrzymują swoje standardowe litery dla kaźdego systemu!

Przykładowo partycja nr.5 na dodatkowym HDD miała literkę G. Nadałem jej etykietę DOWNLOAD i zmieniłem jej literkę na I
zainstalowałem windowsa na partycji 3 (mam 3 partycje na pierwszym HDD C,D,E) i o dziwo – partycja DOWNLOAD dostała literkę (chyba) F – a teraz najdziwniejsze – partycja nr 3 zmieniła się z E na H !

Czy to jakiś bug XP home? Bo mi się wydaje, źe poto mam ten HDD źeby tam to się zapisywało i działało zawsze tak, jak nastawię. Ale pomimo tego źe wszystkie partycje –1 pracują w systemie NTFS to jednak tracą się informacje o dostosowaniu liter partycjom (etykiety na szczęście zostają)

Jeśli teraz uruchomię windowsa z partycji 3, to literka partycji 3 będzie H
ale jeśli uruchomię windowsa z partycji C, to partycja 3 będzie widoczna jako E !

Nie rozpisujcie się za bardzo na ten temat bo to moja wina źe tak się dzieje... coś mnie podkusiło z tymi literkami...
sapero
Dodano
27.04.2004 20:59:25
sapero:
Czyli źe trzeba wyjąć kartę, zainstalować windowsa, spowrotem włoźyć kartę i dopiero instalować oprogramowanie do niej :|

Próbowałeś w tym przypadku uruchomić wina bez karty i potem zainstalowania jej ponownie?
SLAY3R
Dodano
27.04.2004 19:01:29
teź dodam coś ze swoich odkryć. Pracuję aktualnie na xp home.
Kupiłem kartę dvb–sat, zainstalowałem softa do niej i wszystko grało, aź do reinstalacji systemu.
Po reinstalacji windowsa z zainstalowaną tą kartą nie dało się juź zainstalować oprogramowania do niej.

Czyli źe trzeba wyjąć kartę, zainstalować windowsa, spowrotem włoźyć kartę i dopiero instalować oprogramowanie do niej :|
sapero
Dodano
27.04.2004 12:42:23
hmm... to dziwne u siebie w biosie jak to ustawiłem na disabled to Win XP Pro w ogóle nie chciał się uruchomić
U mnie pod maską : Athlon i płyta Abita na NForce 2 Jak włączam ten tryb wtedy wszystko działa idealnie.
Anonymous
Dodano
26.04.2004 11:09:40
Dodam, źe problemy z instalacją moźą takźe powodować :

:arrow: Starsze modele kart graficznym GeForce ( przy instalacji zmiana na inną ).
:arrow: Niektóre kary sieciowe PCI ( odłączenie ).
:arrow: Niektóre karty RTV/TV ( odłączenie ).
McScr@by
Dodano
25.04.2004 13:28:00
Anonymous
Dodano:
25.04.2004 13:01:05
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1