Moja Muzyka – lokalizacja na innym dysku , Jak zmienić ???

Witam ! Mam takie pytanko... Mam w kompie dwa dyski na jednym mam swoją muzykę na drugim xp i kilka programów. Chce teraz źeby po kliknieciu w Menu Start na MOJA MUZYKA przenosiło mnie na ten nowy dysk do katalgu w którym gromadze swoje kawałki... Podobnie chciałbym zrobić z folderem Moje Wideo. Jak zrobić takie przekierunkowanie ??? Dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam

Odpowiedzi: 3

Zmiana połoźenia folderów zaleźna jest od tych kluczy
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\User Shell Folders]
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell Folders]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\User Shell Folders]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell Folders]
Naturalnie musisz przekopiować interesujący Cię folder w nową lokalizację, sama zmiana klucza go nie przeniesie.
Nie mniej, poniewaź grzebanie w Rejestrze zawsze niesie jakieś ryzyko, tradycyjnie polecam darmowe polskie programy. Po Odkurzaczu kolej na Depresz Optymalizer. Szczegóły na http://www.depresz.piotrkow.net.pl/optymalizer.htm .Podobne moźliwości oferuje płatny TweakXP Pro.
w84u
Dodano
02.04.2006 10:46:55
Nie działa... Zmieniam ścieźkę , jednak po ponownym uruchomieniu regedit znowu jest na pierwotnym dysku.
ŚwIeRsZcZ
Dodano
02.04.2006 03:06:21
Regedit:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell Folders

Zmien sciezke/sciezki dostepu.
EL NINO
Dodano
01.04.2006 22:46:01
ŚwIeRsZcZ
Dodano:
01.04.2006 21:33:53
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1