Moj komp sam sie wlancza ??

Ostatnio gdy wlaczam listwe zasilajaca, komp sam sie wlancza. Kiedys tego niebylo. Jest to troche drazniace bo czasem trza wlaczyc cos innego a tu komp sam sie wlancza ... Gdzie da sie to zmienic ??

Odpowiedzi: 15

A ja mam canona Bjc–2000. Kiedy wyciagne jakis kabel z listwy gdzie ona jest podczepiona to zaczyna czyscic glowice, czyli taki restarcik. Kiedys tego nie bylo a teraz tak mam.
Anonymous
Dodano
25.02.2003 16:15:34
Mam teraz niestety inną płytę. Komp mi się włączał na biostarze. Teraz mam intela i całkiem inaczej to wszystko wygląda. Poszukaj w biosie opccji "Power coś tam", ja mam tylko Power. A wygląda to mnniej więcej tak:
POWER
Susped To Ram (S3) Disabled
Restore on AC/Power loss Power Off
Ring–In Power On Disabled
Pme# Power On Disabled
RTC Alarm Power On Disabled
Keyboard Power On Disabled

Znajdź coś podobnego i spróbuj ustawić wszystkie pozycje na Disabled. Musisz jeszcze wiedzieć jak zatwierdzić zmiany, ESC po zmianie a następnie "save&exit" i "Y" enter. Nie wiem czy to dobrze opisałem, jak ktoś ma jakieś uwagi to bardzo proszę... pozdrawiam... :lol:
aligator
Dodano
25.02.2003 13:21:10
A zainstaluj tą niby drukare i potm ją wywal z drukarek :)
Lezio111
Dodano
24.02.2003 21:13:52
A zainstaluj tą niby drukare i potm ją wywal z drukarek :)
Lezio111
Dodano
24.02.2003 21:13:52
Dzisiaj juź nie dam rady się dowiedzieć, spróbuję jutro. A co do drukarki to musisz poszperać w kompie, to daje najlepsze rezultaty. Moźe zostały Ci jakieś sterowniki, no nie wiem, popróbuj, ja tak zawsze robie.... poadrawiam :lol:
aligator
Dodano
23.02.2003 22:38:26
Dzisiaj juź nie dam rady się dowiedzieć, spróbuję jutro. A co do drukarki to musisz poszperać w kompie, to daje najlepsze rezultaty. Moźe zostały Ci jakieś sterowniki, no nie wiem, popróbuj, ja tak zawsze robie.... poadrawiam :lol:
aligator
Dodano
23.02.2003 22:38:26
Postaram się dzisiaj dowiedzieć, dam znać....
aligator
Dodano
23.02.2003 21:25:14
Mam jeszcze jeden denerwujacy problem. Za kazdym razem kiedy zaloguje sie juz na kompie wyskakuje kreator dodawania jakiejs drukarki "Printer" chociaz do kompa niejest podlaczana drukarka. Zaznaczam zeby wiecej niepokazywalo mi tego komunikatu ale to nic niedaje. :evil:
Vegetto
Dodano
23.02.2003 14:42:32
Ja tesz tak miałem jak szybko włanczałem listwę
PgX
Dodano
23.02.2003 12:00:53
Ja tesz tak miałem jak szybko włanczałem listwę
PgX
Dodano
23.02.2003 12:00:53
Komp jest nowy. Ma dopiero roczek. A co do biosu to bardzo mozliwe bo grzebalem wtedy w biosie troche.
Jak bys mogl to spytaj qmpla co zrobil :)
Vegetto
Dodano
23.02.2003 11:32:49
Nie wiem dokładnie czy to jest to, ale ja miałem problem z telefonem bezprzewodowym, gdy odbierałem rozmowę i wciskałem guziczek komp się włączał, i gdy kończyłem rozmowę to samo. jest taka opcja w biosie, którą trzeba wyłączyć, nie wiem dokładnie jak to zrobić bo przestawiał mi to znajomy, ale jak chcesz to to daj znać i się dowiem. Kwestia tylo jeszcze czy szperałeś coś w biosie i mogłeeś coś przestawić, jak nie to raczej nie będzie to... pozdrawiam :lol:
aligator
Dodano
22.02.2003 23:54:02
Nie wiem dokładnie czy to jest to, ale ja miałem problem z telefonem bezprzewodowym, gdy odbierałem rozmowę i wciskałem guziczek komp się włączał, i gdy kończyłem rozmowę to samo. jest taka opcja w biosie, którą trzeba wyłączyć, nie wiem dokładnie jak to zrobić bo przestawiał mi to znajomy, ale jak chcesz to to daj znać i się dowiem. Kwestia tylo jeszcze czy szperałeś coś w biosie i mogłeeś coś przestawić, jak nie to raczej nie będzie to... pozdrawiam :lol:
aligator
Dodano
aligator
Dodano
hm podejzewam ze masz jeszcze stary format ATX proponuje wlaczyc kompa normalnie tak jak robiles (przez listwe) i wylaczyc go jak najszybciej wciskajac dluzej przycisk

lub ssprawdz czy nie przywarl ci przycisk (np omomierzem)
B3T0N
Dodano
22.02.2003 23:10:55
Vegetto
Dodano:
22.02.2003 21:54:56
Komentarzy:
15
Strona 1 / 1