MODEM – zmiana hasła ppp
Witam wszystkich uźytkowniów forum!
Ten problem wystąpił mi juź kilka razy na XP i raz na 2000. Po instalacji modemu w czasie nawiązywana połączenia telefonicznego hasło modemowe ppp jest zamieniane przez system na inne dłuźsze i oczywiscie niewłaściwe. Trzeba zatem za kaźdym razem wpisywać od nowa. Wygląda to tak, jakby system nie był w stanie go zapamiętać i potem próbował wstawić coś swojego.
Dodam jeszcze, ze nie jest to problem sprzętu bo opisany pronlem wystąpił w zupełnir róźnych konfiguracjach.
Mam nadzieję, źe kotoś juź to przewalczyłm bo strasznie mnie to irytuje...
Pozdr.
Ten problem wystąpił mi juź kilka razy na XP i raz na 2000. Po instalacji modemu w czasie nawiązywana połączenia telefonicznego hasło modemowe ppp jest zamieniane przez system na inne dłuźsze i oczywiscie niewłaściwe. Trzeba zatem za kaźdym razem wpisywać od nowa. Wygląda to tak, jakby system nie był w stanie go zapamiętać i potem próbował wstawić coś swojego.
Dodam jeszcze, ze nie jest to problem sprzętu bo opisany pronlem wystąpił w zupełnir róźnych konfiguracjach.
Mam nadzieję, źe kotoś juź to przewalczyłm bo strasznie mnie to irytuje...
Pozdr.
Odpowiedzi: 5
Nie Ty jeden. Czasami sam nie moge wyjsc z podziwu dla swojej niewiedzy :D .mieszko:Ale się z siebie uśmiałem :lol:
Wazne ze dziala :wink: .
Wczoraj wieczorem sprawdziłem i rzeczywiscie wszystko jest OK – połaczenie jest bez problemu nawiązywane.
Ale się z siebie uśmiałem :lol:
Mam się raczej za zaawansowanego uźytkownika, a tu takie coś. Z pokorą przyznaję, źe na naukę zawsze jest dobry czas. Dzięki za pomoc.
Ale się z siebie uśmiałem :lol:
Mam się raczej za zaawansowanego uźytkownika, a tu takie coś. Z pokorą przyznaję, źe na naukę zawsze jest dobry czas. Dzięki za pomoc.
Moźesz być spokojny, wszystko jest OK. Hasło jest zaszyfrowane i nie ma powodu do posądzania system o usiłowanie podmiany hasła. Jeźeli zaistnieją jakieś problemy z połączeniem to nie z winy złego hasła. Ręczę.
Przyznam, źe mnie zakoczyłeś. Wydaje mi się, źe z tym hasłem nie mógł się połączyć, ale nie dam głowy, ani nawet małego palca. Dzisiaj wieczorem sprawdzę i podzielę się wynikiem
Czy znasz inne miejsca gdzie XP podobnie ukrywa hasło?
Pozdr.
Czy znasz inne miejsca gdzie XP podobnie ukrywa hasło?
Pozdr.
Czy niewlasciwe, to nie wiem. Sprawdzales ? Probowales sie polaczyc przy tym hasle ? A ze dluzsze, to jest normalne, poniewaz system w ten sposob ukrywa wlasciwe haslo (jego dlugosc) wsrod znakow ktore sa widoczne dla uzytkownika. Nie jest to zaden blad systemu.mieszko:hasło modemowe ppp jest zamieniane przez system na inne dłuźsze i oczywiscie niewłaściwe
Strona 1 / 1