Modem – wybieranie impulsowe (ATDP) w Win XP
Witam serdecznie !!!
To niesamowite, ale wychodzi na to, źe w Win XP nie moźna wybrać numerów przez modem w trybie impulsowym (ATDP). W analogii do Win 98 powinno wystarczyc zaznaczenie w "Opcjach modemu i telefonu" sposobu wybierania "impulsowy". Nie pomaga teź dodatkowa linia koment "ATDP". Pozatym sygnał z centrali (analogowej) jest u mnie w postaci przerywanej, co wymusza komendy "ATX3" – ignorujące sysgn centrali (brak zajętości). Wiem,źe to o czym piszę to archaizmy – ALE TAKA MAM CENTRALĘ I NIE CHCĘ ZMIANIAC SYSTEMU Z WIN XP na WIN 98 !!!!!
P O M Ó Ż C I E !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
To niesamowite, ale wychodzi na to, źe w Win XP nie moźna wybrać numerów przez modem w trybie impulsowym (ATDP). W analogii do Win 98 powinno wystarczyc zaznaczenie w "Opcjach modemu i telefonu" sposobu wybierania "impulsowy". Nie pomaga teź dodatkowa linia koment "ATDP". Pozatym sygnał z centrali (analogowej) jest u mnie w postaci przerywanej, co wymusza komendy "ATX3" – ignorujące sysgn centrali (brak zajętości). Wiem,źe to o czym piszę to archaizmy – ALE TAKA MAM CENTRALĘ I NIE CHCĘ ZMIANIAC SYSTEMU Z WIN XP na WIN 98 !!!!!
P O M Ó Ż C I E !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedzi: 3
Problem juź ROWIĄZANY !!! Rada dla innych. Po pierwsze, w opcjach zaawansowanych – linia komend – dodajemy ATX3, źeby modem nie wyczuwał przerywanego sygnału centrali (normalnie – zajętości). Po drugie,źeby modem wybierał impulsowo – przed numerem telefonu wystarczy wpisać literkę p (np. p0202122). POZDROWIENIA
Pisałem wyźej – TAKA ZMIANA NICZEGO NIE ZMIENIA – modem dalej wybiera tonowo !!!
Panel sterowania/opcje modemu telefonu
potem lokalizacja i edytuj numer tam jest moźliwośc zmiany sposobu wybierania.
potem lokalizacja i edytuj numer tam jest moźliwośc zmiany sposobu wybierania.
Strona 1 / 1