Modem Kablowy –> Router –> 2 Kompy = Dziwny problem
Mam Modem Kablowy (Motorolla), ktory jest podlaczony do Routera (Planet XRT–401D), a do niego zas 2 komputery. Jest polaczenie miedzy komputerami, wszystko wygląda ok, ale dzialaja jedynie programy tj. GG, Skype ... a np. przegladarka IE (inne pewnie tez) nie dzialaja, w ogole nie pinguje mi zadnych adresow ip, oprocz tych z sieci lokalnej ...
Myslalem ze moze porty są poblokowane, ale nigdzie w konfiguracji routera nie widze nic takiego.
Gdzie jest blad ?
Myslalem ze moze porty są poblokowane, ale nigdzie w konfiguracji routera nie widze nic takiego.
Gdzie jest blad ?
Odpowiedzi: 2
No napewno w konfiguracji jest błąd :–) Kiedyś jak mieszkałem we wrocq to admin tak skofigurował serwerek źe była to samo co u Ciebie. Podzieliliśmy sieć za pomocą win98SE. Na tym drugim kompie działay GG, Tlen itp. ale www, ftp, mail ... nie działy. W Twoim przypadku stawiam na źle skonfigurowany router. Manual do ręki .. i walcz :–)
Z górniczym pozdrowieniem MS
No napewno w konfiguracji jest błąd :–) Kiedyś jak mieszkałem we wrocq to admin tak skofigurował serwerek źe była to samo co u Ciebie. Podzieliliśmy sieć za pomocą win98SE. Na tym drugim kompie działay GG, Tlen itp. ale www, ftp, mail ... nie działy. W Twoim przypadku stawiam na źle skonfigurowany router. Manual do ręki .. i walcz :–)
Strona 1 / 1