Modem i stałe łącze w TV kablowej?
:) Witam :)
Aktualnie posiadam łacze przez modem TVkablowej, modem z komputerem podłączony jest za pomoca przewodu USB ver1.
Zauwaźyłem ze przy korzystaniu z Internetu (np.: przegladaniu stron), co pewien czas ok. co 10–15minut nastepuje przerwa i stronki nie otwierają sie. :cry:
Mój modem posiada równieź gniazdo do połączenia z kartą sieciową, :D moźe lepiej by było w ten sposób połączyć? Jeźeli TAK to jaką karte polecacie ( do 100zł)? :?:
PZDR
Pasat01
Aktualnie posiadam łacze przez modem TVkablowej, modem z komputerem podłączony jest za pomoca przewodu USB ver1.
Zauwaźyłem ze przy korzystaniu z Internetu (np.: przegladaniu stron), co pewien czas ok. co 10–15minut nastepuje przerwa i stronki nie otwierają sie. :cry:
Mój modem posiada równieź gniazdo do połączenia z kartą sieciową, :D moźe lepiej by było w ten sposób połączyć? Jeźeli TAK to jaką karte polecacie ( do 100zł)? :?:
PZDR
Pasat01
Odpowiedzi: 6
A i owszem usb moźe nie obsłuźyć całego transferu tego modemu. Co innego gdyby moźna było go podłączyć przez usb 2.0
Witam
Jak przyszli do mnie panowie podłączyć internet("z kablówki"), to zadali mi pytanie czy chce przez USB czy przez karte sieciową? Kiedy się spytałem co jest lepsze:) to facet powiedział ze lepiej przez karte sieciową, poniewaz na USB są straty w przesyłaniu danych.
Dziękuje za uwage
Jak przyszli do mnie panowie podłączyć internet("z kablówki"), to zadali mi pytanie czy chce przez USB czy przez karte sieciową? Kiedy się spytałem co jest lepsze:) to facet powiedział ze lepiej przez karte sieciową, poniewaz na USB są straty w przesyłaniu danych.
Dziękuje za uwage
Ja mam modem kablowy poglaczony do portu USB i pracuje mi stabilnie i na Windowsie i na Linuxie.
Sprawdzales parametry sygnalu? Moze tu tkwi problem.
No właśnie połączenie nie są stabilne, raz chodzi wszystko cacy, a nagle ZERO jakby ktos kabel wyrwał.
Sprawdzales parametry sygnalu? Moze tu tkwi problem.
Inferno:
Tak jak poleciłeś kupiłem sieciówkę, tylko jest to D–Link DFE–528TX :oops: , najprostszy model myślę ze mi wystarczy.
Jak na razie przez godzinę testów wszystko zachowuje się stabilnie :D , myślę źe ten zakup był dobrym posunięciem.
Naprawdę WIELKIE DZIEKI.
:) Pozdrawiam i Wesołych Świąt. :)
Pasat01
Tak jak poleciłeś kupiłem sieciówkę, tylko jest to D–Link DFE–528TX :oops: , najprostszy model myślę ze mi wystarczy.
Jak na razie przez godzinę testów wszystko zachowuje się stabilnie :D , myślę źe ten zakup był dobrym posunięciem.
Naprawdę WIELKIE DZIEKI.
:) Pozdrawiam i Wesołych Świąt. :)
Pasat01
No właśnie połączenie nie są stabilne, raz chodzi wszystko cacy, a nagle ZERO jakby ktos kabel wyrwał. OK. myśle źe zainwestuje w karte.
Dzięki.
A i jeszcze pytanko:
Posiadasz podobne łącze, to moźe powiedz mi jaki transfer średnio osiągasz.
Ja przy łączu 128kb dostaje ok. 15kb/s (wiem wiem jest to uzaleźnione od wielu czynników, ale tak w przybliźeniu)
Dzięki.
A i jeszcze pytanko:
Posiadasz podobne łącze, to moźe powiedz mi jaki transfer średnio osiągasz.
Ja przy łączu 128kb dostaje ok. 15kb/s (wiem wiem jest to uzaleźnione od wielu czynników, ale tak w przybliźeniu)
Mam rowniez stalke w kablowce, ale w przeciwienstwie do ciebie, podlączylem do karty sieciowej. Wlasciwie nie zauwazam zadnych problemow, natomiast ty masz chyba to, przed czym ostrzegal mnie qmpel – pady USB. Zainwestowalem wiec w sieciowke.
Moge polecic Realteka – spokojnie wystarczy ci model ok 50 zl (jest ich dość duzo o podobnych parametrach i jakości)
Pozdroofka
Moge polecic Realteka – spokojnie wystarczy ci model ok 50 zl (jest ich dość duzo o podobnych parametrach i jakości)
Pozdroofka
Strona 1 / 1