Modem i stałe łącze w TV kablowej?

:) Witam :)
Aktualnie posiadam łacze przez modem TVkablowej, modem z komputerem podłączony jest za pomoca przewodu USB ver1.
Zauwaźyłem ze przy korzystaniu z Internetu (np.: przegladaniu stron), co pewien czas ok. co 10–15minut nastepuje przerwa i stronki nie otwierają sie. :cry:
Mój modem posiada równieź gniazdo do połączenia z kartą sieciową, :D moźe lepiej by było w ten sposób połączyć? Jeźeli TAK to jaką karte polecacie ( do 100zł)? :?:

PZDR
Pasat01

Odpowiedzi: 6

A i owszem usb moźe nie obsłuźyć całego transferu tego modemu. Co innego gdyby moźna było go podłączyć przez usb 2.0
SLAY3R
Dodano
21.04.2003 03:13:55
Witam

Jak przyszli do mnie panowie podłączyć internet("z kablówki"), to zadali mi pytanie czy chce przez USB czy przez karte sieciową? Kiedy się spytałem co jest lepsze:) to facet powiedział ze lepiej przez karte sieciową, poniewaz na USB są straty w przesyłaniu danych.

Dziękuje za uwage
run_DNA
Dodano
20.04.2003 23:43:55
Ja mam modem kablowy poglaczony do portu USB i pracuje mi stabilnie i na Windowsie i na Linuxie.
No właśnie połączenie nie są stabilne, raz chodzi wszystko cacy, a nagle ZERO jakby ktos kabel wyrwał.

Sprawdzales parametry sygnalu? Moze tu tkwi problem.
agi
Dodano
20.04.2003 03:09:55
Inferno:
Tak jak poleciłeś kupiłem sieciówkę, tylko jest to D–Link DFE–528TX :oops: , najprostszy model myślę ze mi wystarczy.
Jak na razie przez godzinę testów wszystko zachowuje się stabilnie :D , myślę źe ten zakup był dobrym posunięciem.

Naprawdę WIELKIE DZIEKI.

:) Pozdrawiam i Wesołych Świąt. :)
Pasat01
Pasat01
Dodano
19.04.2003 21:23:25
No właśnie połączenie nie są stabilne, raz chodzi wszystko cacy, a nagle ZERO jakby ktos kabel wyrwał. OK. myśle źe zainwestuje w karte.
Dzięki.
A i jeszcze pytanko:
Posiadasz podobne łącze, to moźe powiedz mi jaki transfer średnio osiągasz.
Ja przy łączu 128kb dostaje ok. 15kb/s (wiem wiem jest to uzaleźnione od wielu czynników, ale tak w przybliźeniu)
Pasat01
Dodano
19.04.2003 02:38:14
Mam rowniez stalke w kablowce, ale w przeciwienstwie do ciebie, podlączylem do karty sieciowej. Wlasciwie nie zauwazam zadnych problemow, natomiast ty masz chyba to, przed czym ostrzegal mnie qmpel – pady USB. Zainwestowalem wiec w sieciowke.

Moge polecic Realteka – spokojnie wystarczy ci model ok 50 zl (jest ich dość duzo o podobnych parametrach i jakości)

Pozdroofka
inferno
Dodano
19.04.2003 02:17:10
Pasat01
Dodano:
19.04.2003 02:00:13
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1