mIRC i LAN
Witam. Jak skonfigurowac mIRC–a w sieci LAN?
Odpowiedzi: 17
ripley:juź rozwizałem problem, kiedys uźywałem irca, ale od tego czasu zmieniły sie nazwy serwerow, i serwery są w kanały uboźsze, powaźne zabezpieczenia wprowadziły serwery, dopiero po odpowiedniej konfiguracji udało się:):)
no dobra fajnie, ja mam taki sam problem, moźesz pokazać jak irca skonfigurowałeś? (mój komp teź jest w lanie, ale w domu na 2 kompy)
ps: sorry za odpowiadanie w starym temacie, szukanie okazało się strzałem w dziesiątkę
dziekuje tym którzy chcieli pomóc :D :lol:
juź rozwizałem problem, kiedys uźywałem irca, ale od tego czasu zmieniły sie nazwy serwerow, i serwery są w kanały uboźsze, powaźne zabezpieczenia wprowadziły serwery, dopiero po odpowiedniej konfiguracji udało się:):)
ripley tak sie dzieje tylko jak sie laczysz z wroclawiem :?: Czy na innych tez masz to samo :?:
a kto powiedzial, ze zle wplywa?
nie prosciej po prostu zadzwonic do admina sieci?!
nie prosciej po prostu zadzwonic do admina sieci?!
Szymon Grabiński:w ogole sie nie laczy, wiec stawiam na zablokowane porty. pewnie admin nie jest glupi, ale mozesz sprobowac zmienic porty, choc zakres nie jest zbyt imponujacy.
a czemu mialby blokowac to źle wplywa na siec ??
a co mu da zablokowanie portow z mirca??
w ogole sie nie laczy, wiec stawiam na zablokowane porty. pewnie admin nie jest glupi, ale mozesz sprobowac zmienic porty, choc zakres nie jest zbyt imponujacy.
oto komunikat
podaj konkretny komunikat. moze to tylko kwestia zle podanego serwera. do ktorego sie laczysz?
najprosciej zadzwonic do admina i sie upewnic.
najprosciej zadzwonic do admina i sie upewnic.
to jest ip wewnątrz, więc chyba sie do mnie nie włamiesz:P
mariusz25l::mrgreen: ale źeby swój adres IP podawać i to publicznie na forum :?: to jest szaleństwo :!: Pozdrawiam :D
To jest ip wewnętrznę w sieci LAN.
RIPLEY Napisał isze mój ip czyli 10.10.2.19(jestem w lanie) i nie moge sie połaczyc, moze porty sa zablokowane?? :mrgreen: ale źeby swój adres IP podawać i to publicznie na forum :?: to jest szaleństwo :!: Pozdrawiam :D
isze mój ip czyli 10.10.2.19(jestem w lanie) i nie moge sie połaczyc, moze porty sa zablokowane??
to po instalacji jaki masz problem?
cce go uźywac:)
mirc w sieci lan?!
tzn. chcesz w ogole uzywac irc'a czy chcesz swoj kanal zalozyc, czy chodzi ci o jakiegos wewnetrznego irca?!
tzn. chcesz w ogole uzywac irc'a czy chcesz swoj kanal zalozyc, czy chodzi ci o jakiegos wewnetrznego irca?!
Strona 1 / 1