Milczące pendrivy w Win 2003 server
Witam!
Czy macie antidotum na to, by Win server 2003 wykrył w końcu Pendriva?
Mój Samsung Mighty Drive po włoźeniu do dowolnego portu USB milczy jak zabity, źadnego efektu, nic się nie dzieje w systemie, nie widzi go i nie wykrywa!!
Nie pomagają źadne kreatory dodawania sprzętu!!
Próbowałem z innymi markami pen–ów i to samo Kingstony teź milczą jak zabite!
W XP wszystko śmiga!! Czy coś trzeba przestawić w BIOS–ie, czyli wina po stronie mojego kompa, a nie systemu??
Czy macie antidotum na to, by Win server 2003 wykrył w końcu Pendriva?
Mój Samsung Mighty Drive po włoźeniu do dowolnego portu USB milczy jak zabity, źadnego efektu, nic się nie dzieje w systemie, nie widzi go i nie wykrywa!!
Nie pomagają źadne kreatory dodawania sprzętu!!
Próbowałem z innymi markami pen–ów i to samo Kingstony teź milczą jak zabite!
W XP wszystko śmiga!! Czy coś trzeba przestawić w BIOS–ie, czyli wina po stronie mojego kompa, a nie systemu??
Odpowiedzi: 8
moze poprostu masz zmapowane kilka dyskow sieciowych i po wykryciu pendrive–a nie moze mu nadac zadnej litery i z tad ten problem. jesli to to to wejdz w menedzer urzadzen–zarzadzanie dyskami i powinien byc twoj pen drive... i zmien mu litere np na "b" bo przewaznie jest wolna !! pozdrawiam
Dziwne ja mam playera mp3 ktorego wykrywa jako dysk.
Sprzet jest wykrywany jak w WinXP
– Si..... USB Device
– Wolum uniwersalny
Tak ze wykrywa mi jako Pendriva
Moze zalezy od wersji w2k3
pozdrawiam
Sprzet jest wykrywany jak w WinXP
– Si..... USB Device
– Wolum uniwersalny
Tak ze wykrywa mi jako Pendriva
Moze zalezy od wersji w2k3
pozdrawiam
Witam!! Co do wersji Win 2003 to jest wersja specjalna – dla edukacji pod Small Business Server.
Przeglądałem uruchomione usługi i zarówno Plug and Play jak i Wykrywanie sprzętu powłoki są uruchomione!
Chyba, źe jakieś inne zabezpieczenia, ale jakie??
Przeglądałem uruchomione usługi i zarówno Plug and Play jak i Wykrywanie sprzętu powłoki są uruchomione!
Chyba, źe jakieś inne zabezpieczenia, ale jakie??
Sprawdź teź, czy uruchomione zostały usługi Wykrywanie sprzętu powłoki oraz (dla porządku) Plug and Play.
Kwestia zabezpieczeń. Pewnie masz wersje Enterpriese.
Witam!! Podgląd zdarzeń teź niczego nowego nie wnosi!
Nie widać go w menedźerze urządzeń!! W Event viewer przyznam się, źe nie zaglądałem! Będę później w pracowni z Win 2003 to do niego zajrzę i powiem czy są jakieś informacje o zdarzeniach!
Sterowniki do chipsetu masz zainstalowane ?? W Menadźerze urządzeń widać pendriva ?? EventViewer coś mówi ??
Strona 1 / 1