Mikrofon
Jestem posiadaczem mikrofonu jest to najprostzy z mozliwych mikrofon lecz nie dziala mam win XP Profesional.
Mikrofon nie jest wyciszony ani nic z tych spraw w czasie testu nie reaguje.
Co mam robic ?
Mikrofon nie jest wyciszony ani nic z tych spraw w czasie testu nie reaguje.
Co mam robic ?
Odpowiedzi: 15
@up
dobra rada ale spuzniona :p sciagnolem ac'97 i dziala :):)
dobra rada ale spuzniona :p sciagnolem ac'97 i dziala :):)
coyote_xp:Sound Effect Manager to raczej masz :lol:
mylisz się. to co zaznaczyłeś w angielskim windows nazywa się 'sounds and audio devices'. natomiast 'sound effect manager' pochodzi od sterownika do ac97.
xqas: dokładnie. ten program to właśnie ów sound effect manager. jaką masz kartę dźwiękową? zintegrowane ac97? jeśli tak, powinieneś takowy program juź mieć,co więcej,domyslnie odpala się on w trayu razem z systemem. jeśli go nie masz,ściagnij sterowniki do ac97 (use google) lub zainstaluj je z płyty, którą dostałeś razem z płytą główną. gdy juź będziesz miał tego całego meneźera powineś bez trudu przełączyć port na mikrofonowy.
(tak czy siak, wątpię, źe to to :D )
@up
lol
W jakim programie moge zobaczyc ustawienia moich wejsc na glosniki, sluchawki, mikrofon?
Edit:
Z tego co mi wiadomo musz emiec program w ktorym bede mogl otworzyc cos takiego http://komputery.katalogi.pl/9/images2003/20031125192834.JPG
lol
W jakim programie moge zobaczyc ustawienia moich wejsc na glosniki, sluchawki, mikrofon?
Edit:
Z tego co mi wiadomo musz emiec program w ktorym bede mogl otworzyc cos takiego http://komputery.katalogi.pl/9/images2003/20031125192834.JPG
Nie zapominajmy o tym, ze w panelu/menadzerze ustawien dzwieku mamy dwie zakladki ustawien. Jedna odpowiedzialan jest za nagrywanie z urzadzen zewnetrznych, druga za odtwarzanie. Ujme to prostymi slowami i dla znawcow tematu moze sie to wydawac proste, ale mysle, ze w tym przypadku uzycie tego prostego jezyka, bez podawania roznymch zaleznosci i warunkow jest najlepsze.
Jezeli zaznaczysz mikrofon jako urzadzenie z ktotrego nagrywasz, czyli w panelu NAGRYWANIA, to wartosc jego wzmocnienia mozesz traktowac jako cuzlosc a co za tym idzie glosnosc z jaka dziek bedziesz wysylal do osoby z ktora rozmawiasz. Natomiast glosnosc wlaczonego mikrofonu w panelu ODTWARZANIA to Twoj odsluch, czyli glosnosc z jaka chcesz siebie slyszec. Mala porada, jezeli chcesz miec odsluch siebie, powinienes uzywac sluchawek aby uniknac sprzegania sie fal dzwiekowych.
Tu koncze ten trudny do napisania dla mnie po Polsku tekst. Gdybys mial jakies pytania, chetnie pomoge.
Pozdrawia "Stary radiowiec"
Jezeli zaznaczysz mikrofon jako urzadzenie z ktotrego nagrywasz, czyli w panelu NAGRYWANIA, to wartosc jego wzmocnienia mozesz traktowac jako cuzlosc a co za tym idzie glosnosc z jaka dziek bedziesz wysylal do osoby z ktora rozmawiasz. Natomiast glosnosc wlaczonego mikrofonu w panelu ODTWARZANIA to Twoj odsluch, czyli glosnosc z jaka chcesz siebie slyszec. Mala porada, jezeli chcesz miec odsluch siebie, powinienes uzywac sluchawek aby uniknac sprzegania sie fal dzwiekowych.
Tu koncze ten trudny do napisania dla mnie po Polsku tekst. Gdybys mial jakies pytania, chetnie pomoge.
Pozdrawia "Stary radiowiec"
wyczytalem w necie ze moglo sie cos pomieszac w funkcjach gniazd (wejscie,wyjscie) i gniazdo od mikrofonu nie wykrywa mikrofonu bo nie dziala jako niazdo mikrofonowe o.O Nie napisali za to jak mozna to naprawic >:(
acha :oops: :oops: :oops: :oops: i co mam tam poustwiac ??
Sound Effect Manager to raczej masz :lol:
skad moge scignac ten "Sound Effect Manager" ??
moze jakis link :oops: :)
moze jakis link :oops: :)
U mnie zaczeło działać jak odznaczyłem wzmocnienie 20db
Ja mielem identycznie. Moj mic na poczatku nei dzialal, ale w Panelu Sterowanie jest coś takiego jak Sound Effect Manager i tam poprostu dalem aby skanowalo lacza i pialo ze dodalo Mikrofon:)
A czytałeś instrukcje na opkaowaniu? Sam takową miałem, ale wyrzuciłem i w kaźdym bądź azie pisze, źe dla userów XPka trzeba w opcjach zrobić coś takiego:
:arrow: START––>Panel Sterowania––>Dźwięki i urządzenia Audio––>Zaawansowane i odptaszyć wyciszenie przy mikrofonie
:arrow: START––>Panel Sterowania––>Dźwięki i urządzenia Audio––>Zaawansowane i odptaszyć wyciszenie przy mikrofonie
To kto mi pomoze ??
mikrofon jest sprawny.
Sa 3 dziury wsadzam w pomaranczowa :|
Wyciszony tez nie jest
Sa 3 dziury wsadzam w pomaranczowa :|
Wyciszony tez nie jest
Sprawdź takźe działanie mikrofonu na innym urządzeniu, np. wieźy z wejsciem mikrofonowym.
jeśli nie reaguje, to :
a) albo jest zepsuty
b) albo jest wyciszony
c) albo jest źle podłączony
sprawdź jeszcze raz c) ;)
a) albo jest zepsuty
b) albo jest wyciszony
c) albo jest źle podłączony
sprawdź jeszcze raz c) ;)
Strona 1 / 1