mikrofon nie rejestruje dźwięku
Odpowiedzi: 3
-
[quote=piotr1958]Może mnie nie zrozumiałeś - na twoim screenie brak "ptaszka" w okienku Zaznacz w kolumnie Mic; więc nie możesz nagrywać z mikrofonu. [/quote] Tak, robię to. Niestety nic to nie daje. W ogóle nie pojmuję, w XP przecież mikrofon powinien działać zaraz po włożeniu, a tu taki cyrk :/
-
[quote=piotr1958]Masz włączoną opcję nagrywania z "Stereo Mixer" a nie z "Mic ..." (mikrofon)!? Trywialne pytanie czy wtyczkę wsadziłeś w odpowiednie gniazdko?[/quote] Tak, w odpowiednią (sprawdzałem wszystkie :lol: ). W ogóle czy nie jest coś nie tak, skoro w ustawieniach zaawansowanych (na screenie) zarówno tony wysokie jak i niskie są wyciszone?
-
[quote=wolfff]W ogóle czy nie jest coś nie tak, skoro w ustawieniach zaawansowanych (na screenie) zarówno tony wysokie jak i niskie są wyciszone?[/quote]Tym akurat się nie przejmuj. Za to odpowiada karta dźwiękowa, a raczej jej żałosne możliwości. Opieram się tu oczywiście na standardowej AC97 - jak np. u mnie - stąd wiem, że to wyszarzenie tak samo właśnie wygląda.