Mikrofon mi nie działa
Witam
Jak podłącze do komputera mikrofon (wkładam do czerwonej dziurki) i wejde w rejestrator dzwieku i wlacze nagrywanie to nic sie nie nagrywa. Mikrofon jest sprawny bo sprawdzalem czy dziala w pracy i działa. Nie wiem czy to tego moze dotyczyc ale w Panelu Sterowania tam gdzie sie wybiera sprzety "Sounds and audio devices properties" w zakładce " voice" jest mikrofon narysowany i trzeba wybrac urzadzenie nagrywajace i ja mam tylko REALTEK AC97 czyli moja karte dzwiekowa. Co musze zrobic aby mikrofon dzialal?
Odpowiedzi: 3
A ja mam jeszcze gorszy problem. Mój mikrofon używam od pół roku. Wszystko było ok, az pewnego pieknego dnia chcialam porozmawiac na skype i pojawila mi sie informacja żebym podłączyła mikrofon.... a był podłączony. Jak się okazało komputer przestał widzieć mikrofon. W panelu sterowania mam wszystko poprawnie ustawione. Instalowałam nowe sterowniki... Sprawdzałam w innym wejsciu (bo mam z boku i z tyłu). No i nie działa... A napewno jest dobry bo sprawdzałam go na innych kompterach i dziala!! I co ja mam zrobic??
Jak poczytasz to zrobisz:
MIKROFON ustawienie
sprawdzić: regulacja głośności - czy mikrofon nie jest wyciszony :)
Strona 1 / 1