migoczący LCD

kupiłem sobie LCD firmy LG podłączam, właczam a on migocze :( szczegulnie na ciemnych barwach... zmieniłem na 75Hz i mruga mniej... ale znalazłem mój problem.. karta tv.. a raczej kabel... jak odłacze od karty tv migotanie ustepuje... jak to naprawić bo monitor działał bez migotania ale bym miał TV ??

Odpowiedzi: 5

często migocze jak jasność jest ustawiona poniżej 10-15%, gdyz jarzeniówki pracują wtedy niestabilnie. Co do ustawień to ma zostać na 75Hz przy zachowaniu tej rodzielczości z tego co wyczytałem w Necie nt. jego natywnych ustawień.
Endrju
Dodano
04.01.2008 11:54:18
model L194WS (1440x900 60Hz ale jak nastawie na 75 to mniej migocze) karte tv mam na najniższym poziomie a grafiki na najwyższym... chodzi o kabel od tv - antenowy, bez róznicy czy odłącze go od gniazdka w innym pokoju czy od karty tv i lezy obok niej ale w tedy przestaje migotać..
Quatro7
Dodano
03.01.2008 20:40:08
[quote] LCD firmy LG[/quote] Czy firma produkuje tylko jeden model? [quote]zmieniłem na 75Hz[/quote] Natywne odświeżanie to....? to samo pewnie mozę dotyczyć rozdzielczości. Oczywiście po ustaleniu jaki to model te dane każdy sam moze sobie wyszukać. [quote] kabel... jak odłacze od karty tv migotanie ustepuje[/quote] W kartę to mozna "wetknąć" pare kabli - choćby antenowy lub audio i trudno zgadywać, o który chodzi i jaki on dokładnie jest ( dołączony do zestawu, kupiony gotowy, zrobiony na zamówienie, a moze samoróbka ). To prawda, że fachowiec bez tych informacji odpowie Ci od razu co moasz zrobić by problem rozwiązać, ale taki laik, jak ja, nie ma na to szans. PS. O mniej istotne sprawy takie jak odległość grafiki od karty tv ( zmiana złacza PCI ) itp. już nawet nie smiem zahaczać.
Rebe
Dodano
03.01.2008 20:18:53
a jakich szczegułów sie spodziewasz :?:
Quatro7
Dodano
03.01.2008 20:02:28
Zmienić kabel/zmienić kartę/zmienić panel*. niby w twoim poscie jest duzo informacji, ale konkretów doszukać się nie bardzo można. * Niepotrzebne skreślić.
Rebe
Dodano
03.01.2008 19:47:54
Quatro7
Dodano:
03.01.2008 19:39:40
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1