miejsce na dysku c??

witam, czy ktos moze mi powiedziec co to jest" per user achived windows error reporting" poniewaz przy oczyszczaniu dysku C mam takie wpisy i nie wiem czy mozna je oczyscic czy nie? a dodam ze zajmuja ok 200mb wiec jest to duzo... pomozcie bo boje sie ze jak je usune to cos sie usunie co nie powinno sie usunac itp... aha i jeszcze jedno... czy ktos moze sie wypowiedziec na temat tego ile ma miejsca przeznaczone na dysk systemowy?? ja mam 60gb i wolne mam tylko 10gb! kilka dni temu bylo to 20gb! wiec czewmu tak mi znika miejsce chociaz zainstalowalam przez te kilka dni 1gb programow - co i tak jest bardzo naciagane... temp usuwam robie ccleanera i systemowe oczyszczanie dyskow...program files zajmuja mi ok 7gb windows ok 9gb jakis folder swsetup ok 4gb - w ogole co to za folder?, a ogolnie jak zaznacze foldery ktore mam na dysku C zajmuja one ok 21gb wiec co jest ze po wejsciu w moj komputer wyskakuje mi ze na dysku c mam wolne 10gb z 60gb... prosze o odpowiedzi

Odpowiedzi: 4

dzieki wielkie za pomoc.... wylaczylam hibernacje usunelam pliki raportowania bledow i usunelam punkty przywracania systemu - zostal tylko jeden dzisiejszy i od razu miejsca o 20kilka gb wiecej! to jest az niemozliwe ze takie pierdolki zrzeraja tyle miejsca... ehh mam jeszcze jedno pytanie czy moze wiecie co zrobic zeby linki z gg otwieraly mi sie w firefoxie a nie w internet explorerze?? FF mam ustawionego jako domyslna przegladarka w okresl dostep do programow (czy cos takiego) mam ustawione na htm, html, shtml, xht, xhtml zeby owtieral FF a url, mht i mhtml na IE ale nawet jesli to zmienie na FF to nic nie daje... bede wdzieczna jesli ktos mi napisze czy jest to mozliwe czy zostaje mi kopiuj wklej albo zostawienie tak jak jest.... choc bardzo mnie to jak narazie denerwuje... z gory dzieki wielkoe pozdrawiam
megiś
Dodano
21.03.2008 01:42:10
Ja mam takie pytanie? Jak usunąć punkty przywracania systemu? Bo póki co to robie oczyszcznie dysku tylko, a to usuwa hibernacje raporty błędów i pliki internetowe. A co usuwa punkty przywracania systemu i ile one zajmuja?
Small Mike
Dodano
20.03.2008 14:20:30
  • Anathema 20.03.2008 14:28:41

[quote=Small Mike] Jak usunąć punkty przywracania systemu?[/quote] W module Oczyszczanie dysku przejdź do karty Więcej opcji/sekcja Przywracanie systemu i kopie w tle.

znikające miejsce na dysku C to powód włączonej hibernacji oraz zapisywanych przez system punktów przywracania systemu. Mi również miejsce na C "znikało" w zastraszającym tempie. Pierwsze co zrobiłem to wyłączyłem na stałe hibernację bo jej zapisy potrafią urosnąć do kosmicznych rozmiarów a drugie to raz na kilka dni korzystam z "oczyszczania dysku" i usuwam punkty przywracania poza najnowszym. Sprawdź i popróbuj a zdziwisz się ile miejsca Vista zajmuje zapisując ciągle tego typu pierdy.
xymox
Dodano
20.03.2008 14:00:37
[quote=megiś]witam, czy ktos moze mi powiedziec co to jest" per user achived windows error reporting" poniewaz przy oczyszczaniu dysku C mam takie wpisy i nie wiem czy mozna je oczyscic czy nie? a dodam ze zajmuja ok 200mb wiec jest to duzo... pomozcie bo boje sie ze jak je usune to cos sie usunie co nie powinno sie usunac itp... [/quote] Pliki raportowania błędów... możesz śmiało usuwać.
Anathema
Dodano
20.03.2008 13:40:00
megiś
Dodano:
20.03.2008 12:33:43
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1