Microsoft Virtual PC 2004
Witam.
Zacząłem bawić się tym programem. Mam problem.
Po pierwsze.
Po uruchomieniu wirtualnego kompa z dyskietki startowej nie moge wejsc na stworzony wirtualny dysk. Jest liitera dyskietki a, ale jak próbuje "wejść" na c, to komunikat "Nieprawdiłowe określenie dysku"
Po drugie.
Chcialem postawić Windows 98. Wszystko szło OK. Uruchamiam instalacje z płyty i w momencie kiedy che mi zrobić scandisk wyświetla się komunikat:
"Nie moźna utworzyć katalogu tymczasowego.
Jeśli na dysku twardym jest zainstalowany system HPFS lub NTFS, to w celu
zainstalowania systemu Windows musisz utworzy partycję rozruchowĄ MS–DOS."
Proszę o pomoc.
Dzięki.
Zacząłem bawić się tym programem. Mam problem.
Po pierwsze.
Po uruchomieniu wirtualnego kompa z dyskietki startowej nie moge wejsc na stworzony wirtualny dysk. Jest liitera dyskietki a, ale jak próbuje "wejść" na c, to komunikat "Nieprawdiłowe określenie dysku"
Po drugie.
Chcialem postawić Windows 98. Wszystko szło OK. Uruchamiam instalacje z płyty i w momencie kiedy che mi zrobić scandisk wyświetla się komunikat:
"Nie moźna utworzyć katalogu tymczasowego.
Jeśli na dysku twardym jest zainstalowany system HPFS lub NTFS, to w celu
zainstalowania systemu Windows musisz utworzy partycję rozruchowĄ MS–DOS."
Proszę o pomoc.
Dzięki.
Odpowiedzi: 3
Kiedyś trochę sią bawiłem w virtual PC ale w starszej wersji. Raczej nie da się tej karty uruchomić, ten virtualny komp ma wszystko wirtualne a do "realnego" sprzętu zainstalowanego w kompie nie ma on dostępu.
Co do sterowników do karty video. Wejdź na tą stronkę http://www.driverguide.com/ kliknij w member login.
Login: driver
Password: all
i wyszukaj flywideo98 zaznaczjąc źe mają być dla winXP, sprawdzałem i jakieś wyniki są, sprawdź te sterowniki.
Co do sterowników do karty video. Wejdź na tą stronkę http://www.driverguide.com/ kliknij w member login.
Login: driver
Password: all
i wyszukaj flywideo98 zaznaczjąc źe mają być dla winXP, sprawdzałem i jakieś wyniki są, sprawdź te sterowniki.
Witam ponownie.
Mam kolejny problem.Uźywam WinXp i zaisntalowałem Virtual PC dla Win98. Mam starą kartę telewizyjną i nie moge znaleźć sterowników pod XP. Posiadam FlyVideo98 i nie moge zaadoptować tej karty w wirtualnym PC.
Będę wdzięczny za kaźdą pomoc.
Mam kolejny problem.Uźywam WinXp i zaisntalowałem Virtual PC dla Win98. Mam starą kartę telewizyjną i nie moge znaleźć sterowników pod XP. Posiadam FlyVideo98 i nie moge zaadoptować tej karty w wirtualnym PC.
Będę wdzięczny za kaźdą pomoc.
Dzięki wielkie. Pomogło. Jakoś nie zwróciłem uwagi na to, źe mimo, iź jest to wirtualny PC, to i tak trzeba postawić partycje na wirtualnym dysku.
Dzięki jeszcze raz.
Dzięki jeszcze raz.
Strona 1 / 1