Microsoft Update twierdzi źe nie mam windowsa ;) ???

Mam dość dziwny problem. :)
Mój system to Win. XP. pro.
Ale gdy wchodzę na stronę Microsoftu a dokładnie do Windows Update.
Ten wyswietla mi stronę z tekstem :?
"Dziękujemy za zainteresowanie witryną Windows Update

Windows Update jest rozszerzeniem online dla systemu Windows, które pozwala optymalnie wykorzystać komputer.

Aby uźywać rozszerzenia Windows Update, naleźy mieć uruchomiony system operacyjny Microsoft Windows." :shock:

Trochę to mnie zdziwiło za pierwszym razem.
Ale ten pierwszy raz zamienił się w drugi, trzeci...
I przestało to juźbyć śmieszne.
Szczególnie źe przedtem stronka działała bez zarzutu.
Kombinowałem teź z cookie ale to nic nie dało. :shock:

Odpowiedzi: 5

Dokładnie tak.
tire
Dodano
03.09.2003 18:13:05
tire:
Nie brałem pod uwagę sposobu kwladarz`a.
Moja uwaga dot.tylko legalnego oprogramowania WinXP.
:)

Tak tire, ty takźe masz rację, ale juz spotkałem się kilkakrotnie z pytaniem: "A dlaczego mi to nie działa? Przecieź kupiłem oprogramowanie u legalnegoo pirata :P " A przeciez firmy teź nie są głupie i blokują najczęściej uźywane kody instalacyjne przy próbie aktualizacji...
kwladarz
Dodano
03.09.2003 17:13:40
Nie brałem pod uwagę sposobu kwladarz`a.
Moja uwaga dot.tylko legalnego oprogramowania WinXP.
:)
tire
Dodano
31.08.2003 20:37:01
Gilanel:

"Dziękujemy za zainteresowanie witryną Windows Update

Windows Update jest rozszerzeniem online dla systemu Windows, które pozwala optymalnie wykorzystać komputer.

Aby uźywać rozszerzenia Windows Update, naleźy mieć uruchomiony system operacyjny Microsoft Windows." :shock:

No więc ja teź kiedyś miałem coś podobnego (nie wiem czy słowo w słowo) – powodem była jedna z pierwszych wersji Xp–ka jaka pojawiła się na rynku legalniejszym :D , no i kod aktywujący do niej. Po pojawieniu się service packa i jego zainstalowaniu (oczywiście ze zmianą klucza itd.. bo inaczej nie szło) komunikat ten zminił się na coś w stylu "brak akceptacji klucza produktu". I takźe były nici z automatycznego updatu. Teraz mam zainstalowaną wersję XP SP1 do której mam bardzo dłuuugą listę chaseł i update działa bez zarzutu.
kwladarz
Dodano
31.08.2003 20:06:21
I nic nie da.
Masz zerwaną spójność sys.
Prawdopodobnie odinstalowanie jakiegoś programu wraz ze wspóldzielnymi bibliotekami to spowodowało.Poza tym poleciały jakieś waźne klucze rejestru.
Tak uwaźam,gdyź ten sam problem miałem po odinstalowaniu ZoneAlarm i wyczyszczeniu całkowicie pozostałości w C:Program FilesoneAlarm , w ubr.
Ratunkiem jest albo przywracanie sys albo,jak u mnie przywrócenie kopii rejestru sys utworzonego np.zaraz po instal WinXP.
Innej rady nie znalazłem,w necie i pobieźnie poza nim.
tire
Dodano
31.08.2003 19:47:33
Gilanel
Dodano:
31.08.2003 18:19:28
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1