Metaliczne tykanie w głośnikach
Witam, szukałem niedawno odpowiedzi na ten temat ale nie znalazłem. Więc problem jest taki:
Mam głośniki TRACER RECORD HIT i po pewnym czasie odtwarzania słychać w prawym kanale takie tykanie w rytm muzyki. Jeźeli podłącze lewy głośnik do prawego kanału to jest to samo. Chcę oddać głośniki do naprawy, ale przed tym chciałem sie poradzić ekspertów, czy w ogole się opłaca je naprawiać, lub czy jest jakiś sposób na te tykanie :?: :?: :?:
Mam głośniki TRACER RECORD HIT i po pewnym czasie odtwarzania słychać w prawym kanale takie tykanie w rytm muzyki. Jeźeli podłącze lewy głośnik do prawego kanału to jest to samo. Chcę oddać głośniki do naprawy, ale przed tym chciałem sie poradzić ekspertów, czy w ogole się opłaca je naprawiać, lub czy jest jakiś sposób na te tykanie :?: :?: :?:
Odpowiedzi: 6
Moźe komóra/mointor stoi koło głośników ?
Odsun wszystko co emituje pole magnetyczne.
Odsun wszystko co emituje pole magnetyczne.
Sprawdź ekranowanie kabli.
to prawdopodobnie wina sterow do karty dzwiekowej. mialem podobny problem, zaktualizuj stery.
A kabel ktorym podpinasz glosniki satelity do centralnego glosnika, jakie ma zakonczenie chinch, czy jack? jesli jack to podepnij bezposrednio do karty dzwiekowej same satelity. A jesli idzie to tylko przez centera, satelity sa do niego podpiete, to mozliwe ze w nim tkwi wina, ale rownie dobrze moze to byc wina zintegrowanej karty, sterownikow. Muszi pokombinowac podpinajac bezposrednio same satelity do karty, jezeli bedzie ok to wina glosnika centralnego, a dokladniej wzmacniacza o ktorym wspomniales. Nie nadmieniles w pierwszym poscie ze to glosniki 2.1 stad myslalem ze masz dwa i bezposrednio podpinane pod dzwiekowke.
Moja płyta główna to MSI KT4AV
KArta muzyczna zintegrowana RealTek ALC650 6–channel audio
Nie wiem czy to wina płyty gł. ale jak miałem wczesniej głośnki Samsung 2.0 to tak się nie działo.
Nieste nie mam na jakim sprzęcie sprawdzić czy są ok. Będe musiał podpiąć do innego kompa i sprawdzić.
Moźliwe ze to wina wzmacniacza
KArta muzyczna zintegrowana RealTek ALC650 6–channel audio
Nie wiem czy to wina płyty gł. ale jak miałem wczesniej głośnki Samsung 2.0 to tak się nie działo.
Nieste nie mam na jakim sprzęcie sprawdzić czy są ok. Będe musiał podpiąć do innego kompa i sprawdzić.
Moźliwe ze to wina wzmacniacza
Twierdzisz ze w prwym glosniku slychac tykanie ! Po podpieciu lewego glosnika na prawy kanla takze slychac tykanie. Czyli slychac na obu, ale tylko wtedy gdy sa podpiete pod prawy kanal ??? To z jakiej Paki wnioskujesz ze to wina glosnikow, nie pomyslales o tym ze to wina karty dzwiekowej ? Jaka masz karte, PCI, zintergowana, podaj nazwe, model. A glosniki sprawdzisz w bylejakim sprzecie Audio/Video ktore ma wyjscie sluchawkowe jack 3.5.
Strona 1 / 1