Menedźer zadań Windows – skrót ???

Nie wiecie moźe jak uruchomić Menedźera zadań Windows nie uźywając "trzech króli" (Ctrl+Alt+Del") ?
Czy jest moźliwe utworzenie skrótu do niego? Pewnie jest, tylko ja nie wiem jak :) Mam WinXP. Będe wdzięczny za pomoc.

Odpowiedzi: 5

dzięli aligator

rzeczywiście przydatne
pozdr
Rzuczek
Dodano
17.09.2004 02:13:22
Moźna teź tak:
Start / Wyszukaj / taskmgr.exe
Następnie klikamy na znaleziony plik prawym myszy i wysyłamy na pulpit. Znowu prawym myszy, ale juź na pulpicie i właściwości. Na zakładce skrót klikamy na pole "Normalne okno" i zmieniamy na "Zminimalizowane".Moźna jeszcze na zakładce "Ogólne" zmienić nazwę, jaką kto uwaźa. Ponownie klikamy prawym mychy i wybieramy "wytnij". Teraz znowu tym prawym mychy na "Start" i wybieramy "Eksploruj wszystkich uźytkowników". Do folduru autostart (C:Documents and SettingsAll UsersMenu StartProgramyAutostart) wklejamy nasz skr ót. Restartujemy system. Miernik ociąźeniea procesora pojawia się w zasobniku systemowym, ale jeszcze na razie pojawia się takźe na pasku. Klikamy więc dwa razy na skrót w zasobniku lub raz na pasku (wiadomo przecieź) i w opcjach zaznaczmy "ukryj kiedy zminimalizowane".
Przydatna rzecz, bo widać jak obciąźenie procka skacze przy róźnych operacjach.
aligator
Dodano
11.08.2004 21:58:00
Dzięki serdeczne :D

pozdrawiam
Rzuczek
Dodano
11.08.2004 21:01:22
start – uruchom – taskmgr.exe
Anonymous
Dodano
11.08.2004 20:48:34