Media test failure.check cable - komunikat przy starcie sytemu

Problem kolegi, na laptopie Toshiba L40-14F, podczas startu systemu pojawia się komunikat: [code]Intel VNDI.PXE-2.1[build 082]Copyright [C]1997-2000 Intel Corporation For Realtek RTL8139[x]/8130/810X PCI Fast Ethernet Controller v2.13 [021015] PXE-E61:Media test failure.check cable PXE-M0F:Exiting PXE ROM.[/code] Od ponad tygodnia szukam w necie informacji i znalazłam różne wyjaśnienia, między innymi takie, że może to świadczyć o bootowaniu systemu z sieci, ale też takie, że np. mógł wyskoczyć dysk itp. Laptop nowy, kupiony w grudniu ub roku, na początku nic takiego nie pojawiało się, konfigurowałam mu sprzęt po zakupie, dzieliłam na partycje, instalowałam programy itp. Z tego co mi odczytywał z BIOS wynika chyba, że jednak na pierwszym miejscu ma tam ustawioną sieć. Nie wiem jakim cudem mogło się to przestawić, chyba, że ktoś mu namieszał, bo on sam kompletnie się na niczym nie zna i do BIOSu nie wchodził, bo nawet nie wie jak. W sumie wszystko działa ok, ale wkurza mnie ten komunikat i chciałabym dojść do sedna. W każdym razie bardzo proszę o wyjaśnienie co można zrobić z tym fantem.

Odpowiedzi: 1

Szukać w biosie opcji bootowania z sieci. Temat nic z Vista wspólnego nie ma. Przenosze do sprzetu.
Żółty
Dodano
06.01.2008 23:38:40
Jagna
Dodano:
06.01.2008 01:48:07
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1