Media Markt
Czy to prawda źe monitory w media markt które stoją na wystawie po kilku miesiącach świecenia są pakowane w kartony i sprzedawane jako nowe.
Odpowiedzi: 16
pewnie źeby nie patrzeć na ich fachowość i uczciwość, podobnie jest w serwisach samochodowych, goście wymieniają całe elementy bo mniej roboty i zarobek większy, aklient płaci i sam nie wie dokładnie za conie pozwalają wchodzić do serwisu Zabierają komputer a człowiek czeka jak osioł.
Witam :)
Ja tam kupiłam komputer :x Teraz muszę wymieniać zasilacz i kartę grafiki. Oba komponenty są do niczego. Mało tego. Jak mi tam pamięć dokładali to przy okazji włoźyli starą bateryjkę a moją zabrali :evil: I zaczął mi zegar spóźniać. To z pewnością oni bo to się stało po wizycie w ich serwisie. Chyba po to aby coś wymieniać bezkarnie, nie pozwalają wchodzić do serwisu :x Zabierają komputer a człowiek czeka jak osioł.
Ja tam kupiłam komputer :x Teraz muszę wymieniać zasilacz i kartę grafiki. Oba komponenty są do niczego. Mało tego. Jak mi tam pamięć dokładali to przy okazji włoźyli starą bateryjkę a moją zabrali :evil: I zaczął mi zegar spóźniać. To z pewnością oni bo to się stało po wizycie w ich serwisie. Chyba po to aby coś wymieniać bezkarnie, nie pozwalają wchodzić do serwisu :x Zabierają komputer a człowiek czeka jak osioł.
Ja tam dostalem new monitor.Przy odbiorze kompa kumpel go wyjol i sprawdzil czy dziala.
oczywiscie ze sa sprzedawane a jak mysleliscie szanowni koledzy, przeciez kupujac snickersa w sklepie tez bierzesz czesto z wystawy.Oczywiscie to nie identyczne porownanie ale zasada podobna.Przeciez MM nie zbiera monitorow. Z drugiej strony MM jest drozsze od towarow w niejednym sklepie komputerowym , trzeba tylko troche poszperac. Przynajmniej w Krakowie tak jest !
Ps. Ja tez nie chciałbym kupic monitora ktory swieci na wystawie 2 miesiące. (i kupilem w sklepie komputerowym taniej o 40 pln niz w MM)
Ps. Ja tez nie chciałbym kupic monitora ktory swieci na wystawie 2 miesiące. (i kupilem w sklepie komputerowym taniej o 40 pln niz w MM)
a czy ty wyjmowałeś lub byłeś świadkiem wyjmowania
duźego monitora z kartonu bo ja byłem i pilnowałem aby mój wyjmowano delikatnie a odbywa sie to tak
sprzedawca rozcina taśmę pakową przewraca monitor do góry kołami i wysuwa go z kartonu podobno innej metody nie ma poza zniszczeniem kartonu :wink:
duźego monitora z kartonu bo ja byłem i pilnowałem aby mój wyjmowano delikatnie a odbywa sie to tak
sprzedawca rozcina taśmę pakową przewraca monitor do góry kołami i wysuwa go z kartonu podobno innej metody nie ma poza zniszczeniem kartonu :wink:
Wg mnie nowy znaczy mniej wiecej tyle co nieuzywany. Oczywiście mozna przewidzieć, źe nie my jedni go oglądalismy przed kupnem, ale z reguły monitorów sie nie podnosi, ipt. więc ryzyko upadku jest niewielkie :)
Co do upustu to w swoim imieniu się juź do tego ustosunkowałem.
Co do upustu to w swoim imieniu się juź do tego ustosunkowałem.
tylko jedno pytanie co uznajemy za nowy sprzęt
czy taki wyjęty przy nas z nie rozerwanego kartonu
czy taki x razy wyjmowany i pokazywany klijentom
o którym niewiadomo czy komuś np.nie upadł
czy tez sprzęt który stał iles na wystawie i zostaie sprzedany z pełną gwarancją i upustem cenowym
czy taki wyjęty przy nas z nie rozerwanego kartonu
czy taki x razy wyjmowany i pokazywany klijentom
o którym niewiadomo czy komuś np.nie upadł
czy tez sprzęt który stał iles na wystawie i zostaie sprzedany z pełną gwarancją i upustem cenowym
Bez przesady. Jesli ktoś wystawia monitor na kilka miesięcy na wystawę (cały czas włączony) i potem sprzedaje go po normalnej cenie jako nowy, to coś tu wg mnie nie gra... Jak ja bym miał do wyboru UŻYWANY MONITOR i nowy (tej samej marki) i ich cena róźniłaby sie nawet 250 zł, to i tak wybrałbym nowy.
Pomijam, źe mówię o normalnym sklepie, a nie hipermarkecie, który jest ostatnim miejscem, gdzie takie rzeczy nalezy kupować. Ceny zawsze są wyzsze, kłopoty z serwisem, klienta traktują jak powietrze – to tylko kilka minusów takiej polityki...
Podsumowujac – miajajcie takie sklepy szerokim łukiem, nawet jak do tej pory mieliście o nich dobre zdanie – widocznie mało się im przyglądaliście.
Pomijam, źe mówię o normalnym sklepie, a nie hipermarkecie, który jest ostatnim miejscem, gdzie takie rzeczy nalezy kupować. Ceny zawsze są wyzsze, kłopoty z serwisem, klienta traktują jak powietrze – to tylko kilka minusów takiej polityki...
Podsumowujac – miajajcie takie sklepy szerokim łukiem, nawet jak do tej pory mieliście o nich dobre zdanie – widocznie mało się im przyglądaliście.
Piotr_Sz:Czy to prawda źe monitory w media markt które stoją na wystawie po kilku miesiącach świecenia są pakowane w kartony i sprzedawane jako nowe.
no a co mają je na śmietnik wyrzucić?
jest to normalna praktyka a my powinniśmy sie tylko cieszyć bo sprzęt jest juź sprawdzony i moźemy go nabyć po niźszej cenie i nie grozi nam przykre rozczarowanie po wypakowniu w domu lub po krótkiej eksploatacji :!:
ja bym nieradzil kupowac w takich marketach, tam przewaznie leca w ch**a, daja jakies stare czesci albo cos w tym stylu szczegolnie jak cos jest w promocji
Mój brat kupował Monitor Samsung SyncMaster 753 DF w Media no i powiedzieli mu źe stał na wystawie i wyświecił około 900 godzin. Poszli po cenie 200 PLNów no i tyle. Jednak źeby nie było całkiem za dobrze, to mimo iź monitor działa, ładnie wyświetla kolory itd to często kabel nie łączy i trzeba nim manipulować, odpowiednio go wloźyć i starać się nie obracać monitora. Nie wiem z czego wynika ta wada, ale chyba nie ze stania na wystawie.
niech lepiej se głowy zapakują...Bezpieczniej nie kupować w tych marketach...a zwłaszcza jak juź coś jest na duźej promocji
Po tym co przeczytałem zaczynam czuć niechęć do MM.mcscr@by:Mój kolega który pracował w dziale komputery w Media Markt oddział Gadańsk, potwierdził źe jest to prawda.
Mój kolega który pracował w dziale komputery w Media Markt oddział Gadańsk, potwierdził źe jest to prawda.
Być moźe to kolejna plotka. Najlepiej wierz samemu sobie, tak będzie najlepiej. Konkurencja nie śpi, i być moźe chcę zagrozić Media Markt.
Moźe i prawda, a co ??
Strona 1 / 1