Media Center sterownik do Katry TV AVER do notebooka
Zakupiłem kartę AVerTV Cardbus PCMCIA Plus do notebooka . Po zainstalowaniu karty i uruchomieniu pokazuje mi się komunikat "Urzadzenie przechwytywania wideo jest niedostępne. Sprawdź ,czy sterownik został zainstalowany poprawnie!" a następnie wskakuje komunikat o błedzie>>>>..
O co chodzi.. przeinstalowałem sterowniki ( ponowna instalacja ) i dalej to samo. Prawdopodobnie sterownik nie obsługuje Windowsa XP Media Center Edition 2005 a taki mam w Vobisie .... Nie mogę znaleźć sterownika który mi to uruchomi
Prosze o kilka słów pomocy lub adres na taki sterownik
O co chodzi.. przeinstalowałem sterowniki ( ponowna instalacja ) i dalej to samo. Prawdopodobnie sterownik nie obsługuje Windowsa XP Media Center Edition 2005 a taki mam w Vobisie .... Nie mogę znaleźć sterownika który mi to uruchomi
Prosze o kilka słów pomocy lub adres na taki sterownik
Odpowiedzi: 3
Jeszcze raz powtarzam. Karta którą kupiłeś nie ma certyfikatu od MS, czyli nie uruchomisz jej pod nakładką MS.
Dlatego powinieneś uźyć programu dostarczonego z kartą w celu oglądania tv.
Dlatego powinieneś uźyć programu dostarczonego z kartą w celu oglądania tv.
Karta działa bez zarzutu na Windows XP, lecz oryginalny sterownik tej karty tak jak sterownik z podanej strony nie uruchamia jej. Prawdopodobnie naleźałoby zdjąć nakładkę Media Center .. ale po to ją człek kupił aby działała w sytemach medialnych , a ponadto to ja nie wiem jak zdjąć nakłądkę MC
Ta karta nie ma certyfikatu "Windows XP Media Center". Nie uruchomisz jej pod "nakładką" MS Media Center.
Natomiast sama karta, tj. instalacja sterowników i oprogramowania dołączonego do niej (bądź alternatywnego zgodnego z nią), powinna pójść bez problemu. Bo jak widzę w sieci, działa ona pod Win2k/XP.
Sterowniki do pobrania stąd:
http://www.avermedia.com/cgi–bin/support_driverbympdpro.asp?category=TV%20Cardbus&category2=Analog&proname=AVerTV%20Cardbus%20Plus&modelno=E501
Natomiast sama karta, tj. instalacja sterowników i oprogramowania dołączonego do niej (bądź alternatywnego zgodnego z nią), powinna pójść bez problemu. Bo jak widzę w sieci, działa ona pod Win2k/XP.
Sterowniki do pobrania stąd:
http://www.avermedia.com/cgi–bin/support_driverbympdpro.asp?category=TV%20Cardbus&category2=Analog&proname=AVerTV%20Cardbus%20Plus&modelno=E501
Strona 1 / 1