MBR + NTLDR + BOOT.INI
Mam problem...mialem w kompie dwa dyski, CD–Rom i CD–RW...Pierwszy dysk (mamuski informatyczki) byl Primary Master a moj SM...na mamy dysku byl zainstalwoany WIN98 a na moim XP Pro...byl boot loader i wszystko chulalo...ale nie dafno mama wyciagnela sfuj dysk...i tera moj Windows nie startuje...co mam zrobic...czy musze formatowac dysk i jeszcze raz instalowac windows i tym sposobem stracic dane czy jest jakas inna metoda...??
Odpowiedzi: 10
JS7:...Dziwi mnie dlaczego ludzie piszacy na tym forum sa przeciwko HE i NTFS.
Jasne.
A kto tak napisał, chyba się Tobie coś pomyliło.
Kaźdy z nas korzysta z os`a na jakiego go stać, albo jakiego powiedzmy " zorganizował ".
Niewaźne jaki to os jeśli umie się z niego korzystać i nie sprawia problemów.
Mam nadzieje ze nie. Ale plytki z XP PRO nie posiadam...Dziwi mnie dlaczego ludzie piszacy na tym forum sa przeciwko HE i NTFS. Przeciez jesli nie korzystam z funkcji Pro (zdalny pulpit, szyfrowanie katalogow/plikow) to chyba lepiej HE bo szybciej dziala wg. mnie. A NTFS jest duzo lepszy od FAT32..mniejsze klastry...obsluga pilkow wiekszych niz dwa mega...
PS. I tak najlepszy jest Slackware Linux :)
PS. I tak najlepszy jest Slackware Linux :)
W biosie jesli masz na auto, to nic chyba nie trzeba zmieniac. Ale co do systemu, to nie wiem jak przelknie taka zmiane. Czy mu sie nie popierdziela sciezki do wszystkiego.
Okej czyli bootoje z CD, odpalam konsole odzyskiwania, wpisuje fixmbr, pozniej fixboot...Reset zmiana w bosie na bootowanie na IDE–0 i bedzie dzialac tak ??
Chciales znalezc dokladnie taki sam przypadek ? A moze troche glowa ruszyc trzeba ?JS7:Przegladnalem ale nie ma tam mojego przypadku...
"Naprawa" botowania systemu jest identyczna w kazdym przypadku a te dziesiatki postow z wyjasnieniami jak i co odpalic, co i gdzie wpisac, powinny przy odrobinie checi wystarczyc.
Podejrzewam ze chodzi wam o cracka wiec sorki...chodzi mi tylko o to czy istnieje ?? i co z poprzednimi pytaniami na temat komend ?
JS7 – ja czytałem regulamin, a Ty?
Kurcze nie mozna edytowac sfoich postow a mam jeszcze jedna sprafe...otoz mam znajomosci w sklepie komputerowym i stamtad przegralem sobie XP Home i przepisalem numer, ktos pozniej kupil tego windowsa i go zaaktywowal(ja nie chcialem byc chamski i nie aktywowalem)...teraz szukam cracka...wszystkie jakie znalazlem sa dla wersji Builid 2600 czy nie wiecie skad mozna sciagnac cracka do mojej wersji ?? bo nie chce mi sie robic reinstala co 30 dni...
najpierw kliknij tu : http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=1462
:evil:
The_judge
najpierw kliknij tu : http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=1462
:evil:
The_judge
Przegladnalem ale nie ma tam mojego przypadku...zapomnialem dodac ze WinXP jest zainstalowany na NTFS....mam wszystkie pliki z dysku mamy na dyskietce...mozecie mi opisac cala procedure jak mam to naprafic bo na dysku mam wazne informacje (strone WWW)...acha mam tylko plyte z Windowsem XP Home czy ona wystarczy zeby uruchomic konsole odzyskiwania ??
Poszukaj na forum o komendach fixboot, fixmbr.
Strona 1 / 1