Maxymalne wykorzystanie lacza...
Witam, mam pytanie jak zwiększyć transfer wysyłania, pobierania plików torrent...
Jestem podłączony do sieci osiedlowej (512kbit/s) w nocy(730) a prędkości wysyłania plików to ok30 kB/s ściąganie to ok. 50kB/s...
Wiem nie jest to mało ale chyba moźe byś więcej.
Ściągam klientem bittornado z serwisów(głównie) PT i FL, mam zew IP mój system to XPSP2(zwiększony limit połączeń w XP–AntiSpy do 100)...
Czy moźna regulować jakoś całym swoim transferem aby więcej było na to a mniej na co innego??? Bo teraz z tego torta(ogólny transfer) na torrenta wychodzi mi jakieś 10% a chciałbym aby było powiedzmy 20%...
Były torrenty źe miałem transfer ok. 100kB/s ale to jest 1/100 torrentów.
Z góry dziękuje za pomoc.
Jestem podłączony do sieci osiedlowej (512kbit/s) w nocy(730) a prędkości wysyłania plików to ok30 kB/s ściąganie to ok. 50kB/s...
Wiem nie jest to mało ale chyba moźe byś więcej.
Ściągam klientem bittornado z serwisów(głównie) PT i FL, mam zew IP mój system to XPSP2(zwiększony limit połączeń w XP–AntiSpy do 100)...
Czy moźna regulować jakoś całym swoim transferem aby więcej było na to a mniej na co innego??? Bo teraz z tego torta(ogólny transfer) na torrenta wychodzi mi jakieś 10% a chciałbym aby było powiedzmy 20%...
Były torrenty źe miałem transfer ok. 100kB/s ale to jest 1/100 torrentów.
Z góry dziękuje za pomoc.
Odpowiedzi: 3
Mój max na torencie to 105 kB/s z http ok130kB/s
Lub łacze masz dzielone dynamicznie tzn im więcej osób siedzi w danym momęcie tym mniejszy masz przydział
Mniemam, źe te 512 kbit, to wartość tylko nominalna... Jak mówisz, jesteś podłączony do sieci osiedlowej. Skoro masz limit wyznaczony, to pewnie jest on przydzielany gdzieś na serwerze/routerze. Pytanie: Czy kiedykolwiek osiągnąłeś prędkość maksymalną? Masz moźliwość sprawdzenia, kto z sieci korzysta z NETu? Być moźe straty wynikają właśnie z tego, źe sąsiad coś ściąga?
Strona 1 / 1