Maszyna Javy (msjavx86)
Witam.
Mój problem polega na tym, źe WINXP nie moźe mi zainicjalizować wirtualnej maszyny java. Chcąc wejść np na czat.onet.pl odsyła mnie do strefy zrzutu, aby pobrać msjavx86.exe który jest juź dawno zainstalowany. Moźe moje problemy wynikły z instalacji Neostrady, bo na łączy dzielonym chodziło mi to bez zarzutów. Wydaje mi się, źe mam wszystkie opcje dobrze (?) zaznaczone w Opcjach internetowych, a pomimo to nie działa.
Mój problem polega na tym, źe WINXP nie moźe mi zainicjalizować wirtualnej maszyny java. Chcąc wejść np na czat.onet.pl odsyła mnie do strefy zrzutu, aby pobrać msjavx86.exe który jest juź dawno zainstalowany. Moźe moje problemy wynikły z instalacji Neostrady, bo na łączy dzielonym chodziło mi to bez zarzutów. Wydaje mi się, źe mam wszystkie opcje dobrze (?) zaznaczone w Opcjach internetowych, a pomimo to nie działa.
Odpowiedzi: 5
PSK ja miałem ten sam problemik ostatnio. Zainstalowałem aplikacje Neostrady razem z pluginem JAvy i czaty przestaly mi chodzic.
Zrób tak: odinstaluj z panielu sterownia jave dodana przez neo+ i chaty bede Ci chodzic bez zadnej instalacji ponownej Javy. Jezloi oczywiscie wczesniej miałes Java vx86
U mnie juz jest ok. :D
Zrób tak: odinstaluj z panielu sterownia jave dodana przez neo+ i chaty bede Ci chodzic bez zadnej instalacji ponownej Javy. Jezloi oczywiscie wczesniej miałes Java vx86
U mnie juz jest ok. :D
Ja mialem ten sam problem, sciagnij ze strony www.java–sun.com Jave i bedzie po krzyku, u mnie zadzialalo. U ciebie tez prawdopodobnie ruszy!
hmm..... No to mnie pocieszyłeś :) Narazie bym wolał nie robić reinstala... A co do tej łatki ..nie wiesz gdzie ją moźna pobrać ? Z góry dziekuję.
hmm..... No to mnie pocieszyłeś :) Narazie bym wolał nie robić reinstala... A co do tej łatki ..nie wiesz gdzie ją moźna pobrać ? Z góry dziekuję.
miałem chyba ten sam problem. Aplety mi nie chodziły. a winna temu była..... łatka aktualizująca microsft wirtual machine :evil: sprawdź czy masz takie badziewie pobrane. Ja sobie nie poradziłem z tym i robiłem ponowną instalkę. O ile pamietam to przy instalacji tej latki było napisane, ze nie da sie jej odinstalować.
Powodzenia i pozdrowienia.
Powodzenia i pozdrowienia.
Strona 1 / 1