Masowa podmiana ikon systemowych
Podmienilem plik shell32.dll na gotowy z ikonami. Kiedy zmieniam jakas ikone w standardowy sposob czyli, prawy>wlasciwosci>Dostosowywanie>Zmien ikone mam do wyboru cala pule nowych ikon, niestety po wybraniu ikony i zastosowaniu smian, pokazuje ja jaka stara ikona. Jak zrobic, aby windows wczytal wszystkie systemowe ikony ?
Odpowiedzi: 3
[quote=ginek3112]Podmienilem plik shell32.dll na gotowy z ikonami.[/quote]Czyli łopatologicznie rozumując podmieniłeś na jakiś inny - ergo: nieoryginalny.
I coś z nim jest zapewne nietegez, skoro system odmawia współpracy przy zmianie ikon, zatem... albo wyrażasz się cokolwiek nielogicznie, albo nieprecyzyjnie.
A co do spamowania... Nie ucz moda postów płodzić (:
I wróćmy już tylko do meritum.
Wszystkie systemowe ikony znajduja sie w pliku shell32 i wcale nie musi byc to oryginalny plik, aby moc tak go nazywac. Poza tym lopatologicznie wytlumaczylem jaki jest moj problem, jak nie znasz odpowiedzi to nie spamuj.
[quote=ginek3112]aby windows wczytal [u]wszystkie systemowe[/u] ikony ?[/quote]Podmienić ponownie na oryginalną bibliotekę shell32.dll
Przecież to chyba oczywiste.
Strona 1 / 1
Plik shell32 nieoryginalny jest w porzatku. Poprostu ikony takie jak dyski twarde czy zwykly kosz na pulpicie nie chcialy sie zmienic. Zreszta juz niewazne, uzyskalem odpowiedz na innym forum (odziwo bez problemu) [quote=XanTyp]A co do spamowania... Nie ucz moda postów płodzić (:[/quote] Chlopie Ja Cie ucze jak gumek sie uzywa ^^