Mapowanie portów?

Witam.
Jak wiecie z poprzednich moich postów mam udostępnioną neostradę na laptopa w stworzonej przeze mnie mini–sieci.
I teraz mam pytanie: w laptopie emule ma opaskę zorro ;). Chyba wiąźe się to z niezmapowanym portem. Chciałam zatem zapytać: w jaki sposób pozbyć się opaski? (jak zmapować port?, jaki?, i gdzie to się robi?)
Pozdrawiam.
Lia.

Odpowiedzi: 7

Jesli emule moze chodzic na roznych portach, musialabys je zmienic np. na stacjonarnym. Jesli nie, w momencie gdy nie korzystasz z laptopa, mozesz w opcjach zapory wylaczyc przekierowanie portow. Teraz juz nie kasowac tego co wpisywalas, a wylaczyc ptaszka :wink: .
EL NINO
Dodano
22.03.2006 02:45:22
EL NINO:
A prosze :wink: .

Tylko ze teraz stacjonarny moze miec problemy z emule. Wszak porty ma zajete :P .

Aha, czyli jednocześnie ze stacjonarnego i z laptopa nie pościągam?
No nic, nie ma sprawy, ale dziękuję i tak za informację :D
Lia
Dodano
22.03.2006 02:42:00
A prosze :wink: .

Tylko ze teraz stacjonarny moze miec problemy z emule. Wszak porty ma zajete :P .
EL NINO
Dodano
22.03.2006 02:40:04
EL NINO:
Wybacz. Ja rowniez nie wiem. Nie interesuje mnie emule.

aaaaaaaaaaaaaaaahaaaaaa! To port emulowy mam wpisać! OK!
Juź działa.
El Nino, fenkju wery macz :*:*
Lia
Dodano
22.03.2006 02:22:41
Lia:
Wchodzę w ustawienia połączeń i klikam na neostradę?
Lia,
EL NINO:
Otwierasz na nim zapore...
...czyli mozesz jak napisalas otworzyc zapore, albo otwierasz ja z Panelu sterowania. Dopiero po jej otwarciu (zapory) wchodzisz na zakladke Zaawansowane.
Lia:
Port teź nie wiem jaki :|
Wybacz. Ja rowniez nie wiem. Nie interesuje mnie emule. Natomiast z pewnoscia beda wiedzialy google :wink: .
EL NINO
Dodano
22.03.2006 02:12:58
EL NINO:
Mapowac ? Chyba otworzyc, przekierowac ? :wink:

Na stacjonarnym masz Pro. Z SP2 ? Chyba tak, bo post z logiem z HiJacka tak mowi :P .
Otwierasz na nim zapore, wlazisz do zakladki Zaawansowane, zaznaczasz polaczenie z netem i klik obok na Ustawienia. W nowym okienku naciskasz Dodaj, Nadajesz jakas nazwe, wpisujesz numer IP kompa (laptopa), nizej port (chyba wiesz jaki ?) i na koniec OK.
Port zostal przekierowany na laptopa :wink: .

Chwila, moment....
Wchodzę w ustawienia połączeń i klikam na neostradę? (właściwości––>zakładka zaawansowane––>ustawienia zapory––>????)...Nie wiem :shock:
Port teź nie wiem jaki :|
Lia
Dodano
22.03.2006 01:49:02
Mapowac ? Chyba otworzyc, przekierowac ? :wink:

Na stacjonarnym masz Pro. Z SP2 ? Chyba tak, bo post z logiem z HiJacka tak mowi :P .
Otwierasz na nim zapore, wlazisz do zakladki Zaawansowane, zaznaczasz polaczenie z netem i klik obok na Ustawienia. W nowym okienku naciskasz Dodaj, Nadajesz jakas nazwe, wpisujesz numer IP kompa (laptopa), nizej port (chyba wiesz jaki ?) i na koniec OK.
Port zostal przekierowany na laptopa :wink: .
EL NINO
Dodano
22.03.2006 01:28:54
Lia
Dodano:
22.03.2006 00:05:25
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1