Manualna instalacja styli
Nie chcę instalować źadnych dodatkowych stylexp czy window blinds.
Jak moźna zainstalować w takim razie manualnie style do windows XP?
W paczce dostałem jakiś plik stylu, folder i tam znów plik stylu i folder shell.
I jeszcze jedno, jak w Object dock zrobić skrót do folderu?
Jak moźna zainstalować w takim razie manualnie style do windows XP?
W paczce dostałem jakiś plik stylu, folder i tam znów plik stylu i folder shell.
I jeszcze jedno, jak w Object dock zrobić skrót do folderu?
Odpowiedzi: 16
zerone:
jesli trzeba wiecej niewidocznych plikow to mozna ten znak wstawic kilka razy
Chcialam usunac nazwy wszystkich ikon z pulpitu, dwie sie udalo, przy trzeciej wyskakuje blad, ze taka nazwa juz jest... jest jeszcze jakis sposob? :wink:
Podyktuję krok po kroku jak to robię
1. Instalacja samurize
2. Instalacja milk vertical i milk suite
3. Miękki reset (logoff/login)
4. Uruchomienie
5. Konfiguracja (pogoda, winamp)
6. Uruchomienie milk vertical
Hmm, wyprubuję poprawkę :)
Hmm, kupa :? Nie działa...
EDIT: Moźe to dlatego źe mam windowsa nie na C: tylko na F:? Ktoś wie jak to naprawić?
1. Instalacja samurize
2. Instalacja milk vertical i milk suite
3. Miękki reset (logoff/login)
4. Uruchomienie
5. Konfiguracja (pogoda, winamp)
6. Uruchomienie milk vertical
Hmm, wyprubuję poprawkę :)
Hmm, kupa :? Nie działa...
EDIT: Moźe to dlatego źe mam windowsa nie na C: tylko na F:? Ktoś wie jak to naprawić?
Popierwsze nie krzycz, po drugie jest wiele serwisów o samurize: http://samurize.hslab.pl/ tam znajdziesz pomoc. Pewnikiem coś źle robisz ;) u mnie chodziło dobrze :)
...
1...2...3...4...5...6...7...8...9...10
Uff...
Juź dawno to zrobiłem, ale samurize nie pokazuje statusów systemowych!!!! Pamięć zuźycie procesora itp. O TO MI CHODZI!!!
1...2...3...4...5...6...7...8...9...10
Uff...
Juź dawno to zrobiłem, ale samurize nie pokazuje statusów systemowych!!!! Pamięć zuźycie procesora itp. O TO MI CHODZI!!!
To zrób tak: Sciągnij styl mac'a z themexp.org, wgraj go za pomocą zpatchowanego uxtheme.dll. Potem za pomocą samurize dodaj odpowiednie komponenty i koniec ;)
Nie mam maca shadow, ja stylizuje windowsa na maca!
Samurize dziala tylko na takich widgetach jak np. pogoda, ale za nic nie ruszy na statusach systemowych
Samurize dziala tylko na takich widgetach jak np. pogoda, ale za nic nie ruszy na statusach systemowych
nie wiem jak działa i czy działa Samurize na MAC'ach .. raczej wątpie .. a na PCetach wymaga win 2000/xp ...
Dobra, mam styleXP, ale nie działa mi samurize! Pisze non–stoper źe zuźycie proca 0, pamięć 0 itp. nic nie ruszy, ktoś wie dlaczego? Posiadam pakiet milk suite i milk vertical bar
co do podpisu pod ikona to :
–wlanczamy numlock
–wciskamy lewy alt
–z klawiatury numerycznej wybieramy 0160 (koniecznie 0 na poczatku)
–puszczamu alt
–wlanczamy numlock
–wciskamy lewy alt
–z klawiatury numerycznej wybieramy 0160 (koniecznie 0 na poczatku)
–puszczamu alt
ze style xp jest jeden problem – o ile sie nie myle to caly czas chodzi w tle. a co do profili, to o ile pamietam kazdy profil moze indywidualnie definiowac styl. to zreszta mozna sprawdzic: wystarczy miec dwa profile i sprobowac w jednym ustawic styl xp a w drugim klasyczny windows
A ktoś strzeli odpowiedź na pytanie nr. 4?
Mam zamiar wypróbować pakiet Samurize z milk setem oraz styl Milk, by upodobnić kompa do my luv Mac :)
Hmm, jeszcze jedno. Pamiętam źe była taka sztuczka źe po wpisaniu odpowiedniej kombinacji klawiszy w polu nowej nazwy pliku/folderu nazwa jest niewidoczna, to szło jakoś alt + cyferki ale nie pamiętam tych cyferek, ktoś pamięta?
Mam zamiar wypróbować pakiet Samurize z milk setem oraz styl Milk, by upodobnić kompa do my luv Mac :)
Hmm, jeszcze jedno. Pamiętam źe była taka sztuczka źe po wpisaniu odpowiedniej kombinacji klawiszy w polu nowej nazwy pliku/folderu nazwa jest niewidoczna, to szło jakoś alt + cyferki ale nie pamiętam tych cyferek, ktoś pamięta?
Nie ma sie co bac stylexp.
Z tego co pamietam, to zaraz po zainstalowaniu, pyta sie czy zmienic styl na nowy/przykladowy, zeby costam sprawdzic, ale nie jest to obowiazkowe. Czyli(jesli dobrze zrozumialam pytanie) nie zmienia automatycznie stylu na nowy. Przynajmniej nie zaraz po instalacji.
Calą mase stylow mozna pobrac z http://www.themexp.org/, ktore potem stylexp moze wykorzystac.
Stare style sa caly czas dostepne i nie ma problemu z powrotem do tradycyjnego windowsa.
Z tego co pamietam, to zaraz po zainstalowaniu, pyta sie czy zmienic styl na nowy/przykladowy, zeby costam sprawdzic, ale nie jest to obowiazkowe. Czyli(jesli dobrze zrozumialam pytanie) nie zmienia automatycznie stylu na nowy. Przynajmniej nie zaraz po instalacji.
Calą mase stylow mozna pobrac z http://www.themexp.org/, ktore potem stylexp moze wykorzystac.
Stare style sa caly czas dostepne i nie ma problemu z powrotem do tradycyjnego windowsa.
Chyba jednak uźyję styleXP, ale mam pytanie.
1. Czy on automatycznie zmienia style na te nowe?
2. Czym to się róźni od podmiany pliku
3. Czy stare style są wciąź dostępne
4. Czy moźna instalować to tylko dla jednego profilu.
1. Czy on automatycznie zmienia style na te nowe?
2. Czym to się róźni od podmiany pliku
3. Czy stare style są wciąź dostępne
4. Czy moźna instalować to tylko dla jednego profilu.
no niech bedzie. Pod tym linkiem jest crack do bilioteki windowsa:
http://windows.online.pl/pliki/uxthemepatcher.zip
jest tez w nim opis i link do strony z dokladnym opisem
http://windows.online.pl/pliki/uxthemepatcher.zip
jest tez w nim opis i link do strony z dokladnym opisem
ktoś wie jak to obejść? Nie chcę źadnych styleXP bo boję się źe coś się zepsuje
z tego co wiem to winxp (przynajmniej pierwsza wersja) miala zabezpieczenie przed wlanczaniem styli nie podpisanych przez microsoft (gratulacje tworcom). nie wiem wiec czy bez tego sie obejdziesz. Pamietam ze w ktoryms chipie (pcwk?) byl artykul jak zmienic ktoras biblioteke zeby sie dalo. niestety nie pamietam gdzie to dokladnie bylo :wink:
Strona 1 / 1