Mandriva 2006 problem z uruchomieniem

Witam
mandrive mam od kilku dni na kompie i w sumie wszystko bylo ok do momentu zmiany w panelu starowania sposobu uruchamiania z tryby cichego na tryb opisowy, po tym zabiego system nie startuje, mam czarny ekran do polowy wypełniony dziewiątkami, prosze o pomoc w rozwiazaniu tego problemu

Odpowiedzi: 4

nie da sie, lilo mam zainstalowane w innej partycji niz XP. mandrive uruchamiam z menu startowego XP i od razu wyskakuja dziewiatki, w tej chwili przychodzi mi do glowy tylko reinstalacja systemu
edit:
udalo mi sie uruchomic system z dyskietki tylko co teraz, zainstalowalem sobie lilo na dyskietce i system bez problemu startuje tylko po wyjeciu dyskietki dalej jest to samo
robert_net
Dodano
22.11.2005 18:22:28
LBA z tym nic nie ma wspólnego, ale czasem to pomoga.

Da sie uruchomić w "trybie awaryjnym" ?
Anonymous
Dodano
22.11.2005 18:20:07
mam ustawione lba i dalej to samo, chociaz nie rozumiem co ma z tym wspolnego lba jesli to stalo sie po zmianie jednej opcji w panelu sterowania, ciekawe czy po zmianie innych opcji tez cos takiego sie zrobi a chodzilo mi tylko o ustawienie uruchaniania takiego jak w xp, poniewaz po poprzedniej zabawie jakos samo przestwilo sie z w verbose mode czyli tak jak po wcisnieciu esc w czasie uruchamiania
robert_net
Dodano
22.11.2005 18:19:02
Pewnie kernel panic.
Wejdź do BIOS i przestaw dysk w LBA.
Anonymous
Dodano
22.11.2005 17:57:41
robert_net
Dodano:
22.11.2005 17:52:06
Komentarzy: