mam syf z netu

mam taki syf ze jak jestem na necie to wyskakuje mi okienko ze musze wejsc na ta i na ta strone zeby sie tego pozbyc uzywalem juz adwera spyboota hijacka i shredera ale to dalej siedzi w kompie. wyczyscilem tez historie w rejestrze ale to nie pomoglo. np jak wchodze na fakty w interii to wyskakuje mi ze jezeli chce ogladac ta strone to musze zainstalowac cos tam

Odpowiedzi: 16

Dzieki wielkie calkiem mozliwe ze to usunalem jeszcze raz wielkie dzieki :lol:
gacek777
Dodano
27.06.2004 00:18:11
Jesli teraz strony dzialaja po wpisaniu samego IP, to moge sobie dac reke uciac, ze usuwajac wpisy w HiJacku usunales cos co nazywalo sie Nameserver. Cos takiego:
O17 – HKLMSystemCCSServicesTcpip..{2FC35DCF–08F4–4AA4–BEAE–94389AB95743}: NameServer =

Otwierasz Polaczenia sieciowe –> Wlasciwosci –> Wlasciwosci protokolu TCP/IP –> Przycisk Zaawansowane –> Zakladka DNS –> Klik na Dodaj i wpisujesz numery serwera lub dwoch serwerow DNS. Zerknij do tego drugiego komputera jakie sa wpisane, lub uzyj w nim w Uruchom komendy najpierw cmd a pozniej ipconfig /all i odczytaj z wyniku jakie sa wpisane.
EL NINO
Dodano
26.06.2004 16:45:54
EL NINO:
gacek, piszesz ze masz polaczenie z internetem. Tzn ? Dziala np. GG ?
Jesli tak, to sprobuj w IE czy Operze zamiast np. www.onet.pl wpisac http://213.180.130.200/
No i jezeli bedzie dzialac, to prawdopodobnie albo nie masz wpisanych DNSow, albo wpisane masz, ale bledne.

dziala super a jak wpisac te dnsy bo mam system po francusku i naprawde nie wiem gdzie to jest mozesz mi podac dokladnie co zrobic z gory dziekuje
gacek777
Dodano
26.06.2004 14:45:19
gacek, piszesz ze masz polaczenie z internetem. Tzn ? Dziala np. GG ?
Jesli tak, to sprobuj w IE czy Operze zamiast np. www.onet.pl wpisac http://213.180.130.200/
No i jezeli bedzie dzialac, to prawdopodobnie albo nie masz wpisanych DNSow, albo wpisane masz, ale bledne.
EL NINO
Dodano
26.06.2004 01:32:42
EL NINO:
gacek777:
dzieki zaposcilem te loga z hijacka i jest ok
W takim razie zdecyduj sie na cos. W pierwszym poscie piszesz, ze uzywales HiJacka i syf jest a teraz piszesz ze jest OK. To w koncu co jest grane ?
gacek777:
pisalem tez o druim problemie i nie wiem czemu temat jest zablokowany. (...) tamtem problem mam w innym kompie
Przeciez w jednym poscie mozna napisac o kilku problemach, wspominajac ze chodzi o dwa komputery. Nie wydaje Ci sie ?
Warunkowo otworze Ci tamten temat, przenoszac go do tego dzialu.

P.S. Jesli chcesz dopisac cos po wyslaniu posta, uzyj przycisku "Zmień".

hijack mi pomogl ale tylko w przypadku kiedy wchodzilem na rozne strony i wyskakiwalo mi ze musze zainstalowac macromedia flash. ok uzylem do tego hijacka i jest juz ok nie ma tego. super wielkie dzieki ale internetu dalej nie mam na tym drugim. i naprawde nie wiem co zrobic. z plytki xp zrobilem reparacje systemu ale to tez nie pomoglo. na operze wyskakuje mi ze nie moze znalezc serwera a w IE ze nie moze znalezc strony wyszukiwania.Dziala mi siec
mam tez polaczenie z internetem. Ale to dalej nie dzialaczy jest cokolwiek co moge zrobic nie wiem np w rejestrze jakies wpisy sa od tego czy musze przeinstalowac system czego bym chcial uniknac za wszelka cene.
gacek777
Dodano
25.06.2004 16:44:11
gacek777:
W takim razie zdecyduj sie na cos. W pierwszym poscie piszesz, ze uzywales HiJacka i syf jest a teraz piszesz ze jest OK. To w koncu co jest grane ?
gacek777:
pisalem tez o druim problemie i nie wiem czemu temat jest zablokowany. (...) tamtem problem mam w innym kompie
Przeciez w jednym poscie mozna napisac o kilku problemach, wspominajac ze chodzi o dwa komputery. Nie wydaje Ci sie ?
Warunkowo otworze Ci tamten temat, przenoszac go do tego dzialu.

P.S. Jesli chcesz dopisac cos po wyslaniu posta, uzyj przycisku "Zmień".
EL NINO
Dodano
25.06.2004 03:01:17
WYOBRAZNIA JEST WAZNIEJSZA NIZ WIEDZA TO SIE NIA CZASEM POSLUGUJCIE
gacek777
Dodano
25.06.2004 01:59:05
Rebe:
EL NINO:
gacek777:
mam taki syf
Od syfow to tu jest kolego specjalny dzial – Bezpieczenstwo.

EL NINO – nie wprowadzaj Autora w błąd – http://www.mediweb.pl/sex/vad01.php :mrgreen: :wink:

pisalem tez o druim problemie i nie wiem
czemu temat jest zablokowany. a wspomniales mi tam ze to ten sam problem wiec dlaczego pisze na dwoch postac. otoz to dlatego ze to nie ten sam problem tamtem problem mam w innym kompie
gacek777
Dodano
25.06.2004 01:57:39
gacek777
Dodano
25.06.2004 01:55:14
EL NINO:
gacek777:
mam taki syf

EL NINO – nie wprowadzaj Autora w błąd – http://www.mediweb.pl/sex/vad01.php :mrgreen: :wink:
Rebe
Dodano
24.06.2004 10:06:11
Gagman:
I napisz co to za informacja w tym okienku, bo moźe: ...
Z pierwszego posta wynika, ze na tej stronie ma sie toto odinstalowywac a nie sciagac :wink: .
Gagman:
Tam trzeba mieć wiedzę, nie wyobraźnię :wink:
No to co one tam robia ? :shock: :mrgreen:
EL NINO
Dodano
24.06.2004 02:01:05
I napisz co to za informacja w tym okienku, bo moźe:
DeXteR–Cz–wa:
po reinstalce systemu, kiedy wchodze na strony czatów lub wchodze w gadugadu, wyskakuje mi komunikat o instalacji "flash media player 7" od internet explorera. Zawsze biore NIE, ale on i tak sobie potem przypomina i wyskakuje znowu przy najblizszej okazji, czy powinienem to zainstalowac???? Do czego to sluzy??? Po ostatniej przygodzie z wirusem jestem troszke zestresowany... :o Prosze o szybka pomoc...zgory dziekuje. Jest tam napisane po angielsku, ze wymagany jest do strony, ktora aktualnie ogladam.

Na "Redachtora" to EL NINO szans jednak większych nie masz :mrgreen: Tam trzeba mieć wiedzę, nie wyobraźnię :wink:
Gagman
Dodano
24.06.2004 01:46:35
extrim:
jakby usunal toby posta nie pisal...;)
Ale przeciez
...uzywal :wink: .

gacek – smialo, nie wstydz sie. Dawaj kurna tego loga, to moze "Redachtorem" zostane na pewnym forum :wink: .
EL NINO
Dodano
24.06.2004 01:42:03
El – jakby usunal toby posta nie pisal...;)
Gacek: wklej tego loga...
extrim
Dodano
24.06.2004 01:13:14
gacek777:
mam taki syf
gacek777:
uzywalem juz adwera spyboota hijacka i shredera ale to dalej siedzi w kompie.
Skoro juz wszystko zastosowales, to co my biedne zuczki mozemy ? Moze podalbys wiecej info o tym na jaka strone masz wejsc zeby to cos usunac ? Co to jest "to cos" ? A i log z HiJacka (jak wspomnial extrim) z pewnoscia pomoze – no chyba ze juz HiJackiem sam usunales co trzeba bylo :wink: .
EL NINO
Dodano
23.06.2004 23:21:15
Te fakty w interii to moze potwierdzenie wierzytelnosci. Wyczysc tymczasowe pliki internetowe. Wklej loga z hijackthisa...
extrim
Dodano
23.06.2004 21:44:29
gacek777
Dodano:
23.06.2004 21:30:49
Komentarzy:
16
Strona 1 / 1