mam syf z netu
mam taki syf ze jak jestem na necie to wyskakuje mi okienko ze musze wejsc na ta i na ta strone zeby sie tego pozbyc uzywalem juz adwera spyboota hijacka i shredera ale to dalej siedzi w kompie. wyczyscilem tez historie w rejestrze ale to nie pomoglo. np jak wchodze na fakty w interii to wyskakuje mi ze jezeli chce ogladac ta strone to musze zainstalowac cos tam
Odpowiedzi: 16
Dzieki wielkie calkiem mozliwe ze to usunalem jeszcze raz wielkie dzieki :lol:
Jesli teraz strony dzialaja po wpisaniu samego IP, to moge sobie dac reke uciac, ze usuwajac wpisy w HiJacku usunales cos co nazywalo sie Nameserver. Cos takiego:
Otwierasz Polaczenia sieciowe –> Wlasciwosci –> Wlasciwosci protokolu TCP/IP –> Przycisk Zaawansowane –> Zakladka DNS –> Klik na Dodaj i wpisujesz numery serwera lub dwoch serwerow DNS. Zerknij do tego drugiego komputera jakie sa wpisane, lub uzyj w nim w Uruchom komendy najpierw cmd a pozniej ipconfig /all i odczytaj z wyniku jakie sa wpisane.
O17 – HKLMSystemCCSServicesTcpip..{2FC35DCF–08F4–4AA4–BEAE–94389AB95743}: NameServer =
Otwierasz Polaczenia sieciowe –> Wlasciwosci –> Wlasciwosci protokolu TCP/IP –> Przycisk Zaawansowane –> Zakladka DNS –> Klik na Dodaj i wpisujesz numery serwera lub dwoch serwerow DNS. Zerknij do tego drugiego komputera jakie sa wpisane, lub uzyj w nim w Uruchom komendy najpierw cmd a pozniej ipconfig /all i odczytaj z wyniku jakie sa wpisane.
EL NINO:gacek, piszesz ze masz polaczenie z internetem. Tzn ? Dziala np. GG ?
Jesli tak, to sprobuj w IE czy Operze zamiast np. www.onet.pl wpisac http://213.180.130.200/
No i jezeli bedzie dzialac, to prawdopodobnie albo nie masz wpisanych DNSow, albo wpisane masz, ale bledne.
dziala super a jak wpisac te dnsy bo mam system po francusku i naprawde nie wiem gdzie to jest mozesz mi podac dokladnie co zrobic z gory dziekuje
gacek, piszesz ze masz polaczenie z internetem. Tzn ? Dziala np. GG ?
Jesli tak, to sprobuj w IE czy Operze zamiast np. www.onet.pl wpisac http://213.180.130.200/
No i jezeli bedzie dzialac, to prawdopodobnie albo nie masz wpisanych DNSow, albo wpisane masz, ale bledne.
EL NINO:W takim razie zdecyduj sie na cos. W pierwszym poscie piszesz, ze uzywales HiJacka i syf jest a teraz piszesz ze jest OK. To w koncu co jest grane ?gacek777:dzieki zaposcilem te loga z hijacka i jest okPrzeciez w jednym poscie mozna napisac o kilku problemach, wspominajac ze chodzi o dwa komputery. Nie wydaje Ci sie ?gacek777:pisalem tez o druim problemie i nie wiem czemu temat jest zablokowany. (...) tamtem problem mam w innym kompie
Warunkowo otworze Ci tamten temat, przenoszac go do tego dzialu.
P.S. Jesli chcesz dopisac cos po wyslaniu posta, uzyj przycisku "Zmień".
hijack mi pomogl ale tylko w przypadku kiedy wchodzilem na rozne strony i wyskakiwalo mi ze musze zainstalowac macromedia flash. ok uzylem do tego hijacka i jest juz ok nie ma tego. super wielkie dzieki ale internetu dalej nie mam na tym drugim. i naprawde nie wiem co zrobic. z plytki xp zrobilem reparacje systemu ale to tez nie pomoglo. na operze wyskakuje mi ze nie moze znalezc serwera a w IE ze nie moze znalezc strony wyszukiwania.Dziala mi siec
mam tez polaczenie z internetem. Ale to dalej nie dzialaczy jest cokolwiek co moge zrobic nie wiem np w rejestrze jakies wpisy sa od tego czy musze przeinstalowac system czego bym chcial uniknac za wszelka cene.
W takim razie zdecyduj sie na cos. W pierwszym poscie piszesz, ze uzywales HiJacka i syf jest a teraz piszesz ze jest OK. To w koncu co jest grane ?gacek777:dzieki zaposcilem te loga z hijacka i jest ok
Przeciez w jednym poscie mozna napisac o kilku problemach, wspominajac ze chodzi o dwa komputery. Nie wydaje Ci sie ?gacek777:pisalem tez o druim problemie i nie wiem czemu temat jest zablokowany. (...) tamtem problem mam w innym kompie
Warunkowo otworze Ci tamten temat, przenoszac go do tego dzialu.
P.S. Jesli chcesz dopisac cos po wyslaniu posta, uzyj przycisku "Zmień".
WYOBRAZNIA JEST WAZNIEJSZA NIZ WIEDZA TO SIE NIA CZASEM POSLUGUJCIE
Rebe:EL NINO:Od syfow to tu jest kolego specjalny dzial – Bezpieczenstwo.gacek777:mam taki syf
EL NINO – nie wprowadzaj Autora w błąd – http://www.mediweb.pl/sex/vad01.php :mrgreen: :wink:
pisalem tez o druim problemie i nie wiem
czemu temat jest zablokowany. a wspomniales mi tam ze to ten sam problem wiec dlaczego pisze na dwoch postac. otoz to dlatego ze to nie ten sam problem tamtem problem mam w innym kompie
dzieki zaposcilem te loga z hijacka i jest ok
EL NINO:Od syfow to tu jest kolego specjalny dzial – Bezpieczenstwo.gacek777:mam taki syf
EL NINO – nie wprowadzaj Autora w błąd – http://www.mediweb.pl/sex/vad01.php :mrgreen: :wink:
Z pierwszego posta wynika, ze na tej stronie ma sie toto odinstalowywac a nie sciagac :wink: .Gagman:I napisz co to za informacja w tym okienku, bo moźe: ...
No to co one tam robia ? :shock: :mrgreen:Gagman:Tam trzeba mieć wiedzę, nie wyobraźnię :wink:
I napisz co to za informacja w tym okienku, bo moźe:
Na "Redachtora" to EL NINO szans jednak większych nie masz :mrgreen: Tam trzeba mieć wiedzę, nie wyobraźnię :wink:
DeXteR–Cz–wa:po reinstalce systemu, kiedy wchodze na strony czatów lub wchodze w gadugadu, wyskakuje mi komunikat o instalacji "flash media player 7" od internet explorera. Zawsze biore NIE, ale on i tak sobie potem przypomina i wyskakuje znowu przy najblizszej okazji, czy powinienem to zainstalowac???? Do czego to sluzy??? Po ostatniej przygodzie z wirusem jestem troszke zestresowany... :o Prosze o szybka pomoc...zgory dziekuje. Jest tam napisane po angielsku, ze wymagany jest do strony, ktora aktualnie ogladam.
Na "Redachtora" to EL NINO szans jednak większych nie masz :mrgreen: Tam trzeba mieć wiedzę, nie wyobraźnię :wink:
Ale przeciezextrim:jakby usunal toby posta nie pisal...;)
...uzywal :wink: .
gacek – smialo, nie wstydz sie. Dawaj kurna tego loga, to moze "Redachtorem" zostane na pewnym forum :wink: .
El – jakby usunal toby posta nie pisal...;)
Gacek: wklej tego loga...
Gacek: wklej tego loga...
Od syfow to tu jest kolego specjalny dzial – Bezpieczenstwo.gacek777:mam taki syf
Skoro juz wszystko zastosowales, to co my biedne zuczki mozemy ? Moze podalbys wiecej info o tym na jaka strone masz wejsc zeby to cos usunac ? Co to jest "to cos" ? A i log z HiJacka (jak wspomnial extrim) z pewnoscia pomoze – no chyba ze juz HiJackiem sam usunales co trzeba bylo :wink: .gacek777:uzywalem juz adwera spyboota hijacka i shredera ale to dalej siedzi w kompie.
Te fakty w interii to moze potwierdzenie wierzytelnosci. Wyczysc tymczasowe pliki internetowe. Wklej loga z hijackthisa...
Strona 1 / 1