MAM SKOMPLIKOWANY PROBLEM Z WMP10, POMOCY!!!!!

Witam. Od jakiegoś czasu niemogę aktualizować informacji danych o moich plikach multimedialnych czy teź włączać sklepu internetowego. Najprostszy sposób to wejście w "opcje"–>"prywantość" i zahaczenie opcji
+[Wyświetl informacje o multimiediach z internetu]
+[Aktualizuj moje pliki muzyczne, pobierając informacje z internetu]. I tu pojawia się problem, gyź u mnie te opcje są niedostępne :shock: . Są po prostu "zamalowane" na szaro i nic niemogę zrobić. Przypuszczam (moźe błędnie), źe jest to związane z jakąś poprawką, hotfixem ale którym ??? Pomoźecie ? :wink:

Odpowiedzi: 3

Papuciek:
administrator sieci uźył zasad grupy
start –> uruchom –> gpedit.msc (enter) Co i jak, to poszperaj.
damiancore
Dodano
16.02.2006 14:33:48
No tak, miałeś rację bo znalazłem coś takiego:
"Dlaczego nie mogę zmienić opcji Ulepszone moźliwości odtwarzania na karcie Prywatność?
Problem ten zwykle występuje, gdy z programu Windows Media Player korzysta się w miejscu pracy, a administrator sieci uźył zasad grupy, aby uniemoźliwić zmianę tych opcji. Moźe to uniemoźliwić komputerowi pobieranie z Internetu informacji o multimediach dla dysków CD i DVD. Moźe to takźe uniemoźliwić komputerowi automatyczne pobieranie licencji na zawartość chronioną.

Jeźeli przyczyną problemu są zasady grupy, skontaktuj się z administratorem sieci." Ale ja dalej niewiem, gdzie mam "szperać". Moźe wie ktoś ??? Heeelp
Papuciek
Dodano
16.02.2006 00:25:36
Przejzyj sobie najpierw Często zadawane pytania dotyczące programu Windows Media Player, a nuź coś znajdziesz.
damiancore
Dodano
14.02.2006 22:32:25
Papuciek
Dodano:
14.02.2006 22:26:06
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1