Mam problem ze sterownikami do drukarki HP DeskJet 610C

Nie mogę zainstalowac sterowników do drukarki Hp DeskJet 610C. Próbowałem sciągać sterowniki z www.hp.pl , w ogóle nie było tam sterowników do XP , więc ściągnąłem inne , ale kaźde przy prubie uruchomienia setupa pisze , źe to nie są sterowniki do Windowsa 2000. Moźe mógłbym mi ktoś pomóc, please :!: :?: :!:

Odpowiedzi: 3

Mam Hp 930 C, z opcji dwustronnego drukowania nie koźystam ale jej włączenie jest banalne, otóź:
Menu Start/drukarki i faksy/właściwości drukarki/w zakładce ustawienia zaawansowane –> tutaj moźesz włączyć drukowanie dwustronne. W ogóle pobaw się tymi wszystkimi ustawieniami i uwieź mi sterowniki windowsowe mają wszystkie opcje które były dostępne w sterownikach od hp.
A zainstalowanie sterowników od hp jest łatwe, naleźy ściagnąć ze strony producenta sterowniki do drukarki w moim przypadku był to plik 930–plk–xpinfu wypakowały się z tego pliku sterowniki. Aby je zainstalować trzeba wejśc do folderu drukarek i uruchomić kreatora dodawania drukarki (sterowniki windowsowe radzę zostawić gdyź jeźeli je usuniesz to windows będzie za kaźdym razem znajdować nową drukarkę i próbować ją instalować), po drodze w kreatorze wybieramy sposób w jaki drukarka jest podłączona (opcję automatycznie wykryj drukarkę plug & play radzę wyłączyć) aź dojdziemy do okienka z w którym wybieramy z dysku, pokazujemy windowsowi gdzie rozpakowały się sterowniki, windows sobie je skopiuje. Po zainstalowaniu sterowników naleźy tylko ustawić drukarkę ze sterownikiem hp na domyślną, i wszystko będzie działać. Zauwaźyłem źe na tych sterownikach drukarka dokument z worda drukuje znacznie szybciej.
SLAY3R
Dodano
28.09.2002 23:54:25
Heh! Dzięki, ale tyle to ja zrobię,zainstalować to jest zainstalowana , ale nie mam dostępu do wielu funkcji takich jak: dwustronne drukowanie.Nie mogę w ogóle odpalić firmowej płytki HP!
Kebobik
Dodano
28.09.2002 23:12:43
Człowieku stery do tej drukarki są w systemie windows xp. Wystarczy źe ją podłączysz to system powinien ją wykryć i zainstalować automatycznie!!!!!!!!!
Ja zainstalowałam tą dukarkę nawet jej nie mając :D
Jeźeli nawet windows Ci jej nie wykryje to w panelu sterowania wejdź do folderu drukarki dodaj nową (tam powinna Ci się wyświetlić lista więc wyszukaj odpowiednią)
agi
Dodano
28.09.2002 23:06:54
Kebobik
Dodano:
28.09.2002 15:22:46
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1