Mam problem z XP, a dokladnie chodzi o virusa blastera
A więc tak, zawsze miałem wszystko dobrze, miałem zaistalowana łatkę i wszystko mi chodziło dobrze. Ostatnio jak siedziałem na kompie wyskoczył mi bląd " Bląd Apilkacji .... ". Nacisnąłem OK i myślałem źe wszystko będzie dobrze ... Toź po tym błędzie wyskoczyło mi okienko źe za 1 min komputer sie zresetuje. Miałem zainstalowaną łatke, wczoraj zainstalowałem 2 ( jakaś nowszą ) i nic nie wskazywało źe znowu to sie powtórzy. Niestety, wstałem dziś rano i znowu to wyskoczyło ! Proszę do pomoc osób, które miały podobny problem, albo osób co wiedzą co z moim kompem jest ... .
P.S Z góry dziękuję
P.S Z góry dziękuję
Odpowiedzi: 10
O nowej mutacji Blaster`a ( Aliasy : G, I, K, T ostanie które sklasyfikowano ) nie słyszałem, wszystkie wykorzystywały błąd DCOM RPC.
Biuletyny Bezpieczeństwa podawały info źe takie same objawy moźe powodować jedna z dziur w ASN.1, gdy haker lub twórca Malware ją wykorzysta na nie uaktualnionym systemie.
M$ udostępnił aktualizacje rozwiązującą problem.
Biuletyny Bezpieczeństwa podawały info źe takie same objawy moźe powodować jedna z dziur w ASN.1, gdy haker lub twórca Malware ją wykorzysta na nie uaktualnionym systemie.
M$ udostępnił aktualizacje rozwiązującą problem.
Panowie jest jakaś nowa wersja Blastera .. U mnie sie ujawnia od wczoraj i jak narazie skutecznym narzedziem na jego neutralizacje jest wpisanie w lini popleceń shutdown –a / Ani notron 2004 ani inny anti wirus czy anti trojan nic nie wykrywaa ( W sytemie windows xp pro.
Pozdrówka
Pozdrówka
Hmm, mam dokladnie ten sam problem ...
Czy to mozliwe zeby pamiec sie uszkodzila tak sama z siebie? Wczoraj bylo wszystko ok, a dzis wlaczam i mi sie pojawia ten komunikat a po jakims czasie zamkniecie systemu..
Zakładając ze pamiec jest ok, co jeszcze mozna zrobic ?
Czy to mozliwe zeby pamiec sie uszkodzila tak sama z siebie? Wczoraj bylo wszystko ok, a dzis wlaczam i mi sie pojawia ten komunikat a po jakims czasie zamkniecie systemu..
Zakładając ze pamiec jest ok, co jeszcze mozna zrobic ?
...o sprawdzenie Pamięci RAM.
Nagraj go na dyskietkę, uruchomić system z dyskietki zacznij sprawdzać RAM przez np. 12 h jak nie posypią się błędy to znaczy źe pamięć jest o.k
Nagraj go na dyskietkę, uruchomić system z dyskietki zacznij sprawdzać RAM przez np. 12 h jak nie posypią się błędy to znaczy źe pamięć jest o.k
O co chodzi w tym programie :O ?
Błąd moźe sugerowoać "uszkodzenie" pamięci RAM ( tak jak napisał Tobie EL NINO ).
Uźyj tej aplikacji, która sprawdzi potencjalne błędy RAM :
:arrow: http://www.dobreprogramy.com/index.php?dz=2&t=47&id=340
Uźyj tej aplikacji, która sprawdzi potencjalne błędy RAM :
:arrow: http://www.dobreprogramy.com/index.php?dz=2&t=47&id=340
Moźesz jaśniej albo wogóle ... Jak masz czas to weś sie do mnie odezwij do mnie na GG : 1372746
Na Twoim miejscu w pierwszej kolejnosci zabralbym sie do sprawdzenia kosci pamieci. Jesli masz dwie, to wyciagaj naprzemiennie a jesli jedna to moze zrobic jaki Memtest.
Nie pamietasz co to za aplikacja byla ? Moze jakas uzywala svchosta i w ten sposob wywoluje identyczny blad, gdyz to jeden z svchostow obsluguje RPC. Masz zalaczony systemowy firewall ? Oczywiscie warto rowniez mimo wszystko przeskanowac system uaktualnionym antyvirem. Podaj jakie masz uruchomione procesy – wklej zrzut okna Task managera, jesli mozesz oczywiscie.
Strona 1 / 1