Mam problem z VGA, kto pomoźe ???.
Włanczam komputerek i wyskakuje mi coś takiego.
VGA Fan Abnormal, check
VGA card*s Fan
Nie wiem co to jest i o co temu czemuś chodzi :?: .
Nic nie konfigurowałem, system to Win XP:sp2, nie wiem czy to przypadkiem nie karta grafiki, a problemik zaczoł się jak pogram w gierkę i zrestartuję komputerek, po uruchomieniu ponownym wyskakuje mi cuś takiego.
Co mam skonfigurować :?: , i gdzie :?: .
Dzięki za odp.
VGA Fan Abnormal, check
VGA card*s Fan
Nie wiem co to jest i o co temu czemuś chodzi :?: .
Nic nie konfigurowałem, system to Win XP:sp2, nie wiem czy to przypadkiem nie karta grafiki, a problemik zaczoł się jak pogram w gierkę i zrestartuję komputerek, po uruchomieniu ponownym wyskakuje mi cuś takiego.
Co mam skonfigurować :?: , i gdzie :?: .
Dzięki za odp.
Odpowiedzi: 3
Pewnie nie ma źadnego zabezpieczenia (takim zabezpieczeniem by tamten komunikat u Ciebie). Przy przegrzaniu karty spotkałem się z przekłamywaniem kolorów, zaraz potem jakies pasy, przerywane linie, przy tym zanik obrazu i takie tam...jednym słowem bzdurne wyswietlanie i zwisy sytemu.
No taa.
Miałeś rację wentylatoror był tak zakurzony źe stał.
Odkurzyłem kilka kropli olejku i działa znów :D .
Mam teraz tylko jedno pytanko:
Jakie są ewentualne oznaki przegrzania karty grafiki :?: .
Czy karta GeForce FX 5200 ma zabespieczenie przed przegrzaniem :?: .
Hodzi dobrze tak jak przettem, ale na wszelki wypadek się zapytam.
Karta nie jest wybrzuszona ani nie ma jakiś wizualnych oznak przegrzania, i działa dobrze, i mam nadzieję źe tak podziała jeszcze z 10 lat :D .
Miałeś rację wentylatoror był tak zakurzony źe stał.
Odkurzyłem kilka kropli olejku i działa znów :D .
Mam teraz tylko jedno pytanko:
Jakie są ewentualne oznaki przegrzania karty grafiki :?: .
Czy karta GeForce FX 5200 ma zabespieczenie przed przegrzaniem :?: .
Hodzi dobrze tak jak przettem, ale na wszelki wypadek się zapytam.
Karta nie jest wybrzuszona ani nie ma jakiś wizualnych oznak przegrzania, i działa dobrze, i mam nadzieję źe tak podziała jeszcze z 10 lat :D .
Pewnie pada Ci wentyl od grafiki, sprawdź wzrokowo czy się kręci, albo paluchem pomacaj :lol:
Strona 1 / 1