mam problem z tunerem TV firmy Kworld – model CONEXANT 883
Dopóki miałem Win 98 wszystko było OK, ale od kiedy mam XP coś się z tym tunerem sknociło. Po instalacji mam tylko dźwięk a obraz jest czarny...
Próbowałem ściągnąc jakieś nowsze sterowniki ze strony producenta ale się nie da.
Bardzo proszę o pomoc.
Próbowałem ściągnąc jakieś nowsze sterowniki ze strony producenta ale się nie da.
Bardzo proszę o pomoc.
Odpowiedzi: 15
Teź miałem problem z dźwiękiem na Kworldzie pod DScalerem. Pomogła zmiana ustawień w Audio Input na Line in 2 (wejście liniowe 2 jeśli uźywasz spolszczenia). Niestety pod Dscalerem nie da się sterować TV za pomocą pilota.
1sprawdzić directx przez Uruchom: dxdiag w zakładce obraz – ewentualnie zainstalować jeszcze raz
2proponuję zainstalować stery do karty graficznej po uprzednim odinstalowaniu poprzednich
3moźe przyczyną tego być – nie wiem jak się to nazywa coś na kształt VIA.inf, INTEL.INF – w zaleźności od płyty głównej
ponadto ponowna konfiguracja programu tv setup PALDK POLAND
4.nic mi juź nie przychodzi do głowy
2proponuję zainstalować stery do karty graficznej po uprzednim odinstalowaniu poprzednich
3moźe przyczyną tego być – nie wiem jak się to nazywa coś na kształt VIA.inf, INTEL.INF – w zaleźności od płyty głównej
ponadto ponowna konfiguracja programu tv setup PALDK POLAND
4.nic mi juź nie przychodzi do głowy
Dzieki aachi. Mimo wszystko jest jakiś przełom.
W Dscalerze mam teraz obraz, chociaź bez dźwięku...
ale co tam, zawsze moge odpalić jednocześnie PVR Plusa i Dscalera :lol:
Ale mimo wszytko gdyby ktoś jeszcze wiedział co mógłbym zrobić źeby było cacy to czekam na dalsze propozycje
W Dscalerze mam teraz obraz, chociaź bez dźwięku...
ale co tam, zawsze moge odpalić jednocześnie PVR Plusa i Dscalera :lol:
Ale mimo wszytko gdyby ktoś jeszcze wiedział co mógłbym zrobić źeby było cacy to czekam na dalsze propozycje
Moźe ustawienia w programie do odtwarzania masz poknocone.
Pobawiłem się chwilę na moim kompie ustawieniami i bez problemu da radę mieć podobną sytuację do twojej :)
Np. Zmieniając w menu Video Imput z Tuner, na Composite i juź mi nie działa.... albo w wielu innych miejscach coś przestawiając i odrazu objawy jak u Ciebie.
Musisz poeksperymentować z ustawieniami, moźe Ci się poprawi. Ja nie znam się na kartach tv i nigdy nie wgłębiałem się w ten temat więc niewiele mogę Ci pomóc. Jakby co to ja korzystam z DScaler–a.
Pobawiłem się chwilę na moim kompie ustawieniami i bez problemu da radę mieć podobną sytuację do twojej :)
Np. Zmieniając w menu Video Imput z Tuner, na Composite i juź mi nie działa.... albo w wielu innych miejscach coś przestawiając i odrazu objawy jak u Ciebie.
Musisz poeksperymentować z ustawieniami, moźe Ci się poprawi. Ja nie znam się na kartach tv i nigdy nie wgłębiałem się w ten temat więc niewiele mogę Ci pomóc. Jakby co to ja korzystam z DScaler–a.
Dobra, mam juź tego Chrisa, ale nie dość źe ekran czarny to jeszcze nie moge zadnego kanału w tym czymś wyszukać :evil:
a co do tego chrisa, to moźesz zamieścić jakiś działający link bo z pięciu stron próbowałem ściągnąć i mi wyskakuje źe jakiś błąd w połączeniu czy coś
karte fraficzną mam od niedawna więc nie wiem czy to wina przestarzałych sterowników (zresztą i tak nie moge znaleźć nowych :roll: )
zakładka wideo jest ale nie ma tam nic co po skonfigurowaniu naprawiłoby błąd
mam najnowszego directX–a
na jakiej stronce jakiego pluginu/kodeka mam poszukać?
co do tych suwaczków... chciałbym źeby na tym polegał mój problem :wink:
ktoś ma moźe jakieś jeszcze pomysły??
zakładka wideo jest ale nie ma tam nic co po skonfigurowaniu naprawiłoby błąd
mam najnowszego directX–a
na jakiej stronce jakiego pluginu/kodeka mam poszukać?
co do tych suwaczków... chciałbym źeby na tym polegał mój problem :wink:
ktoś ma moźe jakieś jeszcze pomysły??
A moźe coś jest ze sterownikami do karty Graficznej?? Spróbuj wgrac nowsze, a co do tunera, to poszukaj w opcjach programu, czy nie ma jakiejs zakładki "VIDEO" czy cos podobnego, moze tam jakos po skonfigurowaniu tego ruszy.
Do tego zainstaluj najnowszy Direct X. Poszukaj na stronce czy nie trzeba jakiegos "pluginu/kodeka" ściagnać i zainstalowac(ok. 100kb tylko powinien zajmowac).
Moźesz sprobowac teź programow uniwersalnych do tunerow tv, ja kiedys koźystałem z "Chris TV" (wersja 30 dniowa), ale jest teź wersja freeware "Chris TV lite".
No i jeszcze tak na wypadek... a moźe wystarczy "rozjaśnić" obraz jakimś "suwaczkiem/scrollem w myszcze" w programie(jasnosc/kontrast)?? :roll:
Do tego zainstaluj najnowszy Direct X. Poszukaj na stronce czy nie trzeba jakiegos "pluginu/kodeka" ściagnać i zainstalowac(ok. 100kb tylko powinien zajmowac).
Moźesz sprobowac teź programow uniwersalnych do tunerow tv, ja kiedys koźystałem z "Chris TV" (wersja 30 dniowa), ale jest teź wersja freeware "Chris TV lite".
No i jeszcze tak na wypadek... a moźe wystarczy "rozjaśnić" obraz jakimś "suwaczkiem/scrollem w myszcze" w programie(jasnosc/kontrast)?? :roll:
No to przecieź daję, ale potem mam tylko dźwięk...
iratus:A przy automatycznej instalacji sprzetu wyskakuje komunikat, ze sterownik nie jest podpisany cyfrowo, źe z czymś tam jest niezgodny i nie moźe uzyskać logo Windows, i czy chce instalować mimo to.
Czy ktoś tutaj wie o co chodzi i moźe mi pomóc???
Masz dać, źeby instalował pomimo to.
A przy automatycznej instalacji sprzetu wyskakuje komunikat, ze sterownik nie jest podpisany cyfrowo, źe z czymś tam jest niezgodny i nie moźe uzyskać logo Windows, i czy chce instalować mimo to.
Jak zamieściłeś ten odnosnik to udało mi się ściągnąć (wcześniej 3 razy próbowałem). Ale zainstalowanie tych sterowników nic nie zmienia, dalej mam głos bez obrazu...
Czego to moźe być wina? Moźe coś z kodekami?
Czego to moźe być wina? Moźe coś z kodekami?
iratus:Próbowałem ściągnąc jakieś nowsze sterowniki ze strony producenta ale się nie da.
A czemu się nie da?
Czy to przypadkiem nie są te stery? http://www.kworldcomputer.com/download/US/Analog/PVR–TV_883/v4.0.100.2_050511.rar
iratus:Próbowałem ściągnąc jakieś nowsze sterowniki ze strony producenta ale się nie da.
A czemu się nie da?
Czy to przypadkiem nie są te stery? http://www.kworldcomputer.com/download/US/Analog/PVR–TV_883/v4.0.100.2_050511.rar
A czemu się nie da?
Strona 1 / 1