Mam problem z poprawną instalacją WIN XP PROF

Jeśli podobny temat juz był na forum to przepraszam – ja sie nie doszukałem.

Kupiłem sobie Windowsa XP prof w sympatycznym błekitnym kartoniku. Niestety przy instalacji dzieje sie coś czego nie rozumiem.

Na poczatku wszystko przebiega ok do czasu gdy przy koncu instalacji pojawia sie komunikat o Ustawieniach ekranu (to o dopasowaniu rozdzielczosci w celu poprawienia wyglądu). Po zmianie rozdzielczosci i kliknieciu
OK pojawia sie ekran windows XP z napisem czekaj i klepsydra. I moźna sobie czekac nawet pól dnia a nic się nie dzieje oprócz tego źe moźna poruszac myszką :( Pomaga dopiero twardy reset. Po resecie system sie uruchamia, doinstalowuję sterowniki do płyty głównej karty graf itp. Wydaje sie ze wszystko jest ok (np internet działa) ale jednak coś nie gra. Nie moge dokonac aktywacji przez internet – pokazuje błąd połaczenia z serwerem aktualizacji. Nie chce tez uruchomic sie Windows Media Player – zamiast okienka programu pojawia sie komunikat o błedzie. Więcej błedów na razie nie zauwaźyłem ale teź i ich nie szukałem.

O co w tym chodzi? co mam robić?

dodam źe przy testowej próbie zainstalowania "nieoficjalnej" wersji winxp wszystko jest ok

konfiguracja kompa:
ASUS A7N8X–X, Athlon 2000XP, 256 RAM, RADEON 9200 Sapphire, DVD LG, HDD 120 GB
System Windows XP prof z SP1

Odpowiedzi: 9

Zergi:
Gdyby chlopak mial legalnego WinXp to by z tym do reklamacji lecial a nie na forum wypisywal :evil:
Moze ja ciemny jak Bambo jestem, ale wyczytalem cos innego:
zyke:
Kupiłem sobie Windowsa XP prof w sympatycznym błekitnym kartoniku. Niestety przy instalacji dzieje sie coś czego nie rozumiem.
Czlowiek pisze ze ma klopoty z oryginalem a zaraz nizej:
zyke:
dodam źe przy testowej próbie zainstalowania "nieoficjalnej" wersji winxp wszystko jest ok
dodaje, ze z piratem nie ma problemu.

To w koncu ma legalnego systema czy tez dwa piraty ? Bo IMO z tekstu wywnioskowac mozna, ze jednak system oryginalny. Ty Zergi to tak sobie piszesz, czy tez masz jakies przecieki z prasy brukowej ?
EL NINO
Dodano
18.10.2004 22:00:00
Zergi:
Gdyby chlopak mial legalnego WinXp to by z tym do reklamacji lecial a nie na forum wypisywal :evil:

Sympatyczne niebieskie opakowanie :roll: :D

Nie wiem czy dobrze kojarze, ale zdawało mi się, źe mozna kupić sprźet bez systemu i odwrotnie i w takiej sytuacji trudno jest – samemu sobie radząc z instalacją – reklamować, bo nie wiadomo co i u kogo.
Rebe
Dodano
18.10.2004 20:43:27

Sympatyczne niebieskie opakowanie :roll: :D
Zergi
Dodano
18.10.2004 19:13:06
Pewnie masz rację–więc z wyobraźnią ruszaj w świat–tylko po co te koła ratunkowe..........
gucio146
Dodano
18.10.2004 04:12:31
Pewnie masz rację–więc z wyobraźnią ruszaj w świat–tylko po co te koła ratunkowe..........
gucio146
Dodano
18.10.2004 04:12:31
gucio146:
program li to legalny jest,kolego?
Czego nie doczytales ?
EL NINO
Dodano
18.10.2004 02:00:00
program li to legalny jest,kolego?
gucio146
Dodano
18.10.2004 01:51:29
zyke:
no wyglada na to źe zaskoczyło

jesli ci sie udało to opisz co zrobiłeś aby potomność wiedziała gdzie tkwił problem :wink:
Xior
Dodano
10.10.2004 12:43:54
no wyglada na to źe zaskoczyło
zyke
Dodano
10.10.2004 11:37:06
zyke
Dodano:
09.10.2004 13:51:47
Komentarzy:
9