Mam problem z kompem ale nie wiem z czym dokładnie
Pomocy!!!! Mam do was taką sprawe gdy włączam gre GTA SA to przez około 5 minut gra działa jak naleźy a po 5 minutach monitor sie samoczynnie wyłącza i komputer zachowuje sie jakby sie wyłączył ale niestety działa dalej Kolega radził mi zmienic sterowniki nigdy tak nie miałem ale ja mam najnowsze stery i nie wiem co robic i podobnie mam z innymi grami np. call of duty i jak chce włączyc film tez tak sie dzieje pomocy Mam Geforca 4 Mx 420
Odpowiedzi: 18
Zmniejsz parametry gry
= rozdzielczość
– liczbę kolorów (z 32 bit na np 16 bit)
– openGL na Direct 3D
itd
powinno pomóc
= rozdzielczość
– liczbę kolorów (z 32 bit na np 16 bit)
– openGL na Direct 3D
itd
powinno pomóc
Edytuj swoje posty przyciskiem "Zmień" w prawym górnym rogu postu, pisanie jeden po drugim niemile widziane jest.
Z impetem w głąb, odeśle cię do wypowiedzi na forum PCLab –––> link.
Zasilacze ATX mają określoną normę, prąd na poszczególnych napięciach nie moźe się wachać poza +/– 5%. W twoim przypadku napięcie +5V wykroczyło poza tą normę.
Mateusz1989:Zasilacz mam firmy IMPET chyba jak dobrze sie patrze model 300X1
Z impetem w głąb, odeśle cię do wypowiedzi na forum PCLab –––> link.
Mateusz1989:a co to jest ten +5V kiedy ja mam mniej niz 5
Zasilacze ATX mają określoną normę, prąd na poszczególnych napięciach nie moźe się wachać poza +/– 5%. W twoim przypadku napięcie +5V wykroczyło poza tą normę.
Zmien odswiezanie monitora na jakies 85 Hz i ustaw dobra rozdzielczosc moze to pomoze :)
a co to jest ten +5V kiedy ja mam mniej niz 5
ale najgorsze jest to ze kilka dni temu dopiero taki problem wystapił kiedys grałęm i było ok. a wiesz czym moze jest to spowodowane. Zasilacz mam firmy IMPET chyba jak dobrze sie patrze model 300X1
Napięcie 5V moźe stanowić problem – wykracza poza norme, sprawdź na innym zasilaczu, lepszym.
Sprawdzałeś na innej karcie graficznej?
Sprawdzałeś na innej karcie graficznej?
Czy to miałem znaleźć ????? bede wdzieczny jak mi ktoś pomoźe
Temperatury:
AUX 45 stopni
Dysk twardy 33 stopnie
Wentylator
Procesor 3111RPM
Wartość napięcia
Napięcie rdzenia procesora 1.78V
+2.5V 2.53V
+3.3V 3.23V
+5V 4,6V
+12V 12.22V
+5V podczas wstrzymania pracy 4,87V
VBAT baterii CMOS 2.03V
AUX 45 stopni
Dysk twardy 33 stopnie
Wentylator
Procesor 3111RPM
Wartość napięcia
Napięcie rdzenia procesora 1.78V
+2.5V 2.53V
+3.3V 3.23V
+5V 4,6V
+12V 12.22V
+5V podczas wstrzymania pracy 4,87V
VBAT baterii CMOS 2.03V
komputer/czujnik
mam prośbe powie mi ktoś gdzie znjade te informacje w tym programie gdzie szukac bo nie moge znaleźć tego
Napięcia +3.3V,+12V i +5V sprawdź programem Everest.
Monitor mam 17 calowy
Firmy LG
FLATRON 775FT
Firmy LG
FLATRON 775FT
Co to za monitor ? Sprawdzales na innym ? Co z odswiezaniem ?
Witam niestety nic nie dało ochłodzenie karty graficznej wentylatorem, komputer zachowuje sie dalej tak samo, gdy wlanczam jakąs gre, to monitor sie wyłącza i komputer nie odpowiada POMOCY czekam na dalsze rozwiązania
Masz problem z przegrzewaniem sie karty graficznej.
Dołóź dodatkowy wentylator, który będzie wspomagał wentylator na karcie. Ma dmuchać zimnym powietrzem na kartę. Objaw wyłączania się kompa powinien ustąpić.
Dołóź dodatkowy wentylator, który będzie wspomagał wentylator na karcie. Ma dmuchać zimnym powietrzem na kartę. Objaw wyłączania się kompa powinien ustąpić.
A nie grzeje ci się grafika za bardzo?
A moźe w monitorze masz jakąś opcję oszczędzania energii włączoną?
W sumie z twojej wypowiedzi nie wiadomo czy to monitor się wyłącza czy cała grafika (karta).
Jak byś tak pisał z jakimiś znakami interpunkcyjnymi, byłoby łatwiej cie zrozumieć :D
A moźe w monitorze masz jakąś opcję oszczędzania energii włączoną?
W sumie z twojej wypowiedzi nie wiadomo czy to monitor się wyłącza czy cała grafika (karta).
Jak byś tak pisał z jakimiś znakami interpunkcyjnymi, byłoby łatwiej cie zrozumieć :D
niestety nie mam ustawionej hibernacji i co dalej robic A czy by sie monitor wyłanczał przy grach i filmach czy wyłanczał by sie na innych rzeczach tez bo jak siedze na necie czy słucham muzy to wszystko cacy ale jak juz chce właczyc gre to kicha
Pnael sterowania –> opcje zasilania i tam sprawdz czy czasem nie masz ustawionego przejścia w stan hibernacji lub uspienia po określonym czasie.
Strona 1 / 1