Mam problem z kartą sieciową w laptopie Asusa A6Q00VC

Gdy podłaczam laptopa do sieci (jest to serwer win2003) nie moze sie połaczyć Jest ustawione na automatyczne ip a serwer podaje automatycznie tez ip i nic z tego. gdy wpisuje recznie jest połaczenie ale gdy sprawdzam pingiem ma strate pakietów.i nic nie działa. pózniej próbowałem połączyć dwa laptopy skrętką skrosowaną po ustawiałem jak naleźy i nic wyskakuje komunikat ze nie mam uprawbiienia do zasobu sieciowego. gdy pinguje z jednego na drugi tez mam straty pakietu. (upłynął limit czasu). pózniej przyniosłem innego laptopa podłaczyłedo sieci odrazu zostało mu pzryznane ip i wszystko było w porzadku.więc wysłalem laptopa do serwisu. oni mi pózniej powiedzieli ze wszystko w porzadku odebrałem następnie podłaczyłem i znów nic to samo jak było(jestna gwarancji). Juz nie wiem czy serwis mnie oszzukuje czy ja czegoś nie rozumie i robie nie tak . robie przecieź według wskazówek tego forum i nic. jakprzysłali ze jest dobrze to powinno chodzić. ma Asusa A6Q00VC na intel centrino 1.7, 512 ram, karta sieciowa Marvel yukon gigabi ethernet , win XP pro. Bardzo proszę o porady

Odpowiedzi: 1

tomekgurus:
próbowałem połączyć dwa laptopy skrętką skrosowaną po ustawiałem jak naleźy i nic wyskakuje komunikat ze nie mam uprawbiienia do zasobu sieciowego. gdy pinguje z jednego na drugi tez mam straty pakietu.
Jesli nie ustawiles uprawnien, jesli na kompach jest firewall, to to co otrzymujesz, jest rzecza normalna.
tomekgurus:
Gdy podłaczam laptopa do sieci (jest to serwer win2003) nie moze sie połaczyć
Podlaczasz gdzie ? W miejsce jakiegos innego kompa ? A zupelnie przypadkiem nie trzeba podac administratorowi sieci numeru MAC sieciowki z laptopa ?
EL NINO
Dodano
28.04.2006 12:01:51
tomekgurus
Dodano:
28.04.2006 03:53:57
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1