Mam problem z Instalacja
Mam win xp i kompletnie mi sie zepsul... nie wiem dlaczego ,ale nic nie chce dzialac ciagle wyskakuja bledy itd. Pozyczylem sobie od kumpla windowsa xp pro i chce go zainstalowac. Wkladam plyte do napedu resetuje kompa i nie chce mi ruszyc instalator, chociaz mam ustawiony cd–rom jako pierwszy. Co tu zrobic?
Odpowiedzi: 8
To ja pomoge koledze z tymi dyskietkami: 8)
Dysk startowy systemu Windows XP umoźliwia komputerom bez rozruchowego dysku CD–ROM wykonanie nowej instalacji systemu operacyjnego. Dysk startowy systemu Windows XP automatycznie załaduje odpowiednie sterowniki w celu uzyskania dostępu do stacji dysków CD–ROM i rozpoczęcia nowej instalacji przez Instalatora. Nie moźna wykonać uaktualnienia z dysku startowego systemu Windows XP.
Dysk startowy systemu Windows XP Home Edition nie będzie działał dla instalacji systemu Windows XP Professional i na odwrót.
Program słuźący do tworzenia dyskietek startowych systemu Windows XP moźna pobrać z następujących lokalizacji:
Windows XP Home bez dodatku Service Pack 1:
ftp://ftp.msinfo.pl/dodatki/Dyskietki%20startowe%20Windows%20XP/Windows%20XP%20Home/PL%20bez%20SP1/WinXP_PL_PER_BF.EXE
Windows XP Home z dodatkiem Service Pack 1:
ftp://ftp.msinfo.pl/dodatki/Dyskietki%20startowe%20Windows%20XP/Windows%20XP%20Home/PL%20z%20SP1/winxpsp1_pl_hom_bf.exe
Windows XP Professional bez dodatku Service Pack 1:
ftp://ftp.msinfo.pl/dodatki/Dyskietki%20startowe%20Windows%20XP/Windows%20XP%20Professional/PL%20bez%20SP1/WinXP_PL_PRO_BF.EXE
Windows XP Professional z dodatkiem Service Pack 1:
ftp://ftp.msinfo.pl/dodatki/Dyskietki%20startowe%20Windows%20XP/Windows%20XP%20Professional/PL%20z%20SP1/winxpsp1_pl_pro_bf.exe
8)
Dysk startowy systemu Windows XP umoźliwia komputerom bez rozruchowego dysku CD–ROM wykonanie nowej instalacji systemu operacyjnego. Dysk startowy systemu Windows XP automatycznie załaduje odpowiednie sterowniki w celu uzyskania dostępu do stacji dysków CD–ROM i rozpoczęcia nowej instalacji przez Instalatora. Nie moźna wykonać uaktualnienia z dysku startowego systemu Windows XP.
Dysk startowy systemu Windows XP Home Edition nie będzie działał dla instalacji systemu Windows XP Professional i na odwrót.
Program słuźący do tworzenia dyskietek startowych systemu Windows XP moźna pobrać z następujących lokalizacji:
Windows XP Home bez dodatku Service Pack 1:
ftp://ftp.msinfo.pl/dodatki/Dyskietki%20startowe%20Windows%20XP/Windows%20XP%20Home/PL%20bez%20SP1/WinXP_PL_PER_BF.EXE
Windows XP Home z dodatkiem Service Pack 1:
ftp://ftp.msinfo.pl/dodatki/Dyskietki%20startowe%20Windows%20XP/Windows%20XP%20Home/PL%20z%20SP1/winxpsp1_pl_hom_bf.exe
Windows XP Professional bez dodatku Service Pack 1:
ftp://ftp.msinfo.pl/dodatki/Dyskietki%20startowe%20Windows%20XP/Windows%20XP%20Professional/PL%20bez%20SP1/WinXP_PL_PRO_BF.EXE
Windows XP Professional z dodatkiem Service Pack 1:
ftp://ftp.msinfo.pl/dodatki/Dyskietki%20startowe%20Windows%20XP/Windows%20XP%20Professional/PL%20z%20SP1/winxpsp1_pl_pro_bf.exe
8)
Czego obejść ?
Jak napisał TheL
Masz takie moźliwości:
Kupić orginał (Bardzo dobre wyjście)
Kupić Win bootowalny.
Zastartować z dyskietek Win Xp (do ściągnięcia z internetu,linki nawet były na forum)
Zainstalować 98,i uaktualnić do Xp (nienajlepsze wyjście).
I to by było na tyle.
Jak napisał TheL
TheL:ale przeciez kazda orginalna plytka od win xp jest botowalna, masz kiepskiego pirata...
Masz takie moźliwości:
Kupić orginał (Bardzo dobre wyjście)
Kupić Win bootowalny.
Zastartować z dyskietek Win Xp (do ściągnięcia z internetu,linki nawet były na forum)
Zainstalować 98,i uaktualnić do Xp (nienajlepsze wyjście).
I to by było na tyle.
Zalatw sobie bootowalna plyte. Sprawdz wczesniej na komputerze kolegi czy u niego sa takie same objawy.
a i skad sciagnac dyskietke startowa??
czyli nie da sie tego obejsc?
Jeźeli masz dwa napędy włóź do drugiego ireset komputera lub masz uszkodzoną płytę lub jest niebotowalna lub uszkodzony napęd ustawiony jako Master.
ale przeciez kazda orginalna plytka od win xp jest botowalna, masz kiepskiego pirata...
I ci nieruszy miałem ten sam problem musisz mieć dyskietki startowe dla win xp jest ich razem 6 wkładasz je po kolei tak jak komunikaty kaźą oczywiście płytka jest w cd po zczytaniu ostatniej dyskietki odpali się instalator xp a dyskietki moźesz zciągnąć nawet z tąd
Strona 1 / 1