mam problem z czcionka w XP pro
Od pewnego czasu mam problem z wyswietlaniem polskich znakow. Problem pojawia sie w niektorych oknach dialogowych windows, jak rowniez w IE. Przez to zmienily sie skroty w programach i mam problm z uruchamianiem ich. Co robic??
Odpowiedzi: 13
Nikt nie zna rozwiazania??? Ludzie ! Poszperajcie! Moze znajdzie sie jakis "info" ktory wie co z tym zrobic, a moze wsrod znajomych bedzie taka osoba? PLEASE!!!
Kolego SP1 nie stanowi problemu i deinstalacja nie jest panaceum na wszystkie dolegliwosci. Przed "zapodaniem" SP1 mialem ten sam problem , a jak juz wspominalem przy 1 instalacji XP (bez SP1) nie mialem tego problemu. Wtedy doistalowalem cos( nie –pamietam juz co) z netu i chodzilo. Teraz nie i deinstalka dodatku raczej nic nie zmieni. B3ton ma racje to ucieczka , a nie lekarstwo. Leczy sie przyczyne , a nie objawy:)
nie koniecznie. uwierz mi, windows to dziwny wynalazek :lol:
nie koniecznie. uwierz mi, windows to dziwny wynalazek :lol:
Lary:recepta na kazdy problem:
format c:
to nie recepta ale ucieczka od problemu , ktory kiedys napewno sie pojawi
recepta na kazdy problem:
format c:
format c:
Dzięki za odpowiedzi, ale poskutkował dopiero format c:
now lasnie masz sp1. usun go a jak nie pomoźe to format c:
a posluchales sie lezia111?
a posluchales sie lezia111?
Mam ten sam problem , brak polskich znaków w przegladarce i na stronkach w necie (tutaj o dziwo wyszlo o z kreska :) ale o pozostalych mozna pomarzyc. Nadmienie tylko ze jak instalowalem xpeka pierwszy raz wszystko bylo oki, a po formacie i 2 instalce cos mu odwala. Zastosowalem wszystkie powyzsze porady i nic :( Acha mam tez SP1 jakby ktos o tym myslal:) Moze zna ktos na to rade?
Mam ten sam problem , brak polskich znaków w przegladarce i na stronkach w necie (tutaj o dziwo wyszlo o z kreska :) ale o pozostalych mozna pomarzyc. Nadmienie tylko ze jak instalowalem xpeka pierwszy raz wszystko bylo oki, a po formacie i 2 instalce cos mu odwala. Zastosowalem wszystkie powyzsze porady i nic :( Acha mam tez SP1 jakby ktos o tym myslal:) Moze zna ktos na to rade?
Wiesz nie wiem czy o to chodzi, ale masz moźe ustawione czcionki bez polskich znaków.
Spróbój sprawić tak: we właściwościach ekranu daj zakładkę wygląd > zaawansowane. Tam gdzie jest element daj aktywny pasek tytułu (a później nieaktywny) i wybierz polską czcionkę (u mnie jest nią Trebuchet MS). Sprawdź czy w pozostałych elementach są polskie czcionki (u mnie w pozostałych jest Tahoma).
Spróbój sprawić tak: we właściwościach ekranu daj zakładkę wygląd > zaawansowane. Tam gdzie jest element daj aktywny pasek tytułu (a później nieaktywny) i wybierz polską czcionkę (u mnie jest nią Trebuchet MS). Sprawdź czy w pozostałych elementach są polskie czcionki (u mnie w pozostałych jest Tahoma).
Mam wszystko ustawione na polski, a klawiature na polski programisty i nic...
Na pasku języka zobacz czy masz ustawione wszystko na polski. :)
Strona 1 / 1