mam mega problem moźe ktoś pomoźe
zakupiłem sobie karte graficzną gecub radeon 9550gt 256mb 128bit wsadziłem do kompa i .....
po jakimś czasie (ok 30min) pracy komputera przestaje cokolwiek działać win sie tak jakby zawieszał zadne ikony nie działają nic musze zrestartowac kompa i znowu przez 30min moge coś robic i to samo ...
mój sprzet to athlon 2000+ 256MB ddr płyta as rock K7S8X
czego to moźe być przyczyna czy moźe zasilacz ??? mam 300W ale mam podłączone 2 HDD jeden 80GB drugi 40GB no i ta karta podobno ma duźy pobór mocy ma radiator i wentylator
po jakimś czasie (ok 30min) pracy komputera przestaje cokolwiek działać win sie tak jakby zawieszał zadne ikony nie działają nic musze zrestartowac kompa i znowu przez 30min moge coś robic i to samo ...
mój sprzet to athlon 2000+ 256MB ddr płyta as rock K7S8X
czego to moźe być przyczyna czy moźe zasilacz ??? mam 300W ale mam podłączone 2 HDD jeden 80GB drugi 40GB no i ta karta podobno ma duźy pobór mocy ma radiator i wentylator
Odpowiedzi: 8
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=29728#faq3
Moźliwe źe w "podglądzie zdarzeń" będzie coś związane z błędem.
Moźliwe źe w "podglądzie zdarzeń" będzie coś związane z błędem.
odłączyłem wszystko i nie pomogło :(
teź sie zawiesza .. hmmmm .... ale zauwaźyłem ze zawsze po takim samym czasie nie krócej nie dłuźej , na płycie wszystko ok , zmieniłem sterowniki i teź nie pomogło nic nie pomaga :cry:
teź sie zawiesza .. hmmmm .... ale zauwaźyłem ze zawsze po takim samym czasie nie krócej nie dłuźej , na płycie wszystko ok , zmieniłem sterowniki i teź nie pomogło nic nie pomaga :cry:
Napięcia w normie, odłącz dodatkowe dyski i napędy optyczne i sprawdź czy się zawiesi po tych 30 minutach. Jeśli tak to będziesz musiał kupić mocniejszy zasilacz. Na płycie głównej kondesatory masz w dobrym stanie? Nie powinny być spuchnięte, wyciekające i z rdzą.
Napięcia są w sumie w porządku ale sprawdź jeszcze tak jak Ci wcześniej pisałem, na innym zasilaczu. Zobacz takźe czy chłodzenie jest dobrze zamocowane na tej karcie.
czyź nikt nie jest w stanie mi pomóc :(
niewiem co mam zrobic :?: :?: :?:
niewiem co mam zrobic :?: :?: :?:
Właściwości czujnika
Typ czujnika Winbond W83697HF
Dostęp do czujnika ISA 290h
Nazwa płyty głównej ASRock K7S8X / K7S8XE / K7VM2 / K7VM4 / K7VT4–4X
Temperatury
Płyta główna 32 C (90 F)
Procesor 41 C (106 F)
Wentylatory
Procesor 3068 RPM
Wartości napięć
Napięcie rdzenia procesora 1.58 V
+3.3 V 3.22 V
+5 V 4.95 V
+12 V 12.22 V
+5 V podczas wstrzymania pracy 4.90 V
dane z aida 32
Typ czujnika Winbond W83697HF
Dostęp do czujnika ISA 290h
Nazwa płyty głównej ASRock K7S8X / K7S8XE / K7VM2 / K7VM4 / K7VT4–4X
Temperatury
Płyta główna 32 C (90 F)
Procesor 41 C (106 F)
Wentylatory
Procesor 3068 RPM
Wartości napięć
Napięcie rdzenia procesora 1.58 V
+3.3 V 3.22 V
+5 V 4.95 V
+12 V 12.22 V
+5 V podczas wstrzymania pracy 4.90 V
dane z aida 32
Napięcia główne, czyli +3.3V, +5V i +12V nam podaj, zobacz czy występują spadki napięcia.
Podłącz inny zasilacz i zobacz jak komp będzie się zachowywać.
Strona 1 / 1