mam 5.1 a działa 2.1 :(

mam pewien prblemik.
Otóz mam jakieś tam słuchaweczki z allegro i próbuje je podłączyć ale niestety nie działają. Mam płytkę Asusa A7N8X–E Deluxe i karte dźwiekową zintegr Nvidia APU 1.0 . Jak bym nie kombinował z ich podłączeniem to kupa. A o dziwo mam głośniki Creativa P5800 (5.1) i jak je podłączam to działają. Pomózcie cos z tym zrobić.

Aha bo bym zapomniał to sa słuchawki z mikrofonem do Skype'a

Odpowiedzi: 10

a co myślicie o tym, aby dokupić karte dźwiękową. Moźe ona pomoźe ??

grają mi wszystkie kolumny prócz środkowej i nie wiem dlaczego. Na kreatorze konfiguracji pokazuje źe jest dźwięk na tej kolumnie a na live go nie słyszę
rafales
Dodano
26.04.2006 22:01:16
no i teraz w druga stronę...jak działał mikrofon ze słuchawkami to teraz jak podłączyłem z powrotem głośniki 5.1 to działaja tylko 2.1 czyli lewa i prawa przednia wraz z subem a central i lewa oraz prawa tylna milczą
rafales
Dodano
22.04.2006 13:30:19
a i jeszcze jedno pytanie. Jakbym kupił słuchawki z mikrofonem na USB, to czy bez problemu mogę mieć podłączone głośniki 5.1 i te słuchawki, czy nie bardzo? Wtedy ewentualnie zmieniałbym tylko ustawienia na karcie.

i czy moźna tak podłączyć te słuchawki z mikrofonem aby było słychać mowę kogoś z drugiej strony gg czy skypea w głośnikach 5.1
rafales
Dodano
20.04.2006 23:46:28
SLAY3R:
I jeszcze jedno, oczywiście bawiłeś się ptaszkiem przy opcji wycisz mikrofonu?

no stary muszę cię zmartwić bo grubo się mylisz...o takich rzeczach to moźesz mówić przedszkolakom a nie mi :D

A tak apropos to juź działa mikrofon bo testowanie się powiodło (na nowo zapodałem sterowniki z płytki od głownej)...teraz tylko na skypie to wypróbuje i zaobacze czy pójdzie
rafales
Dodano
19.04.2006 00:05:40
I jeszcze jedno, oczywiście bawiłeś się ptaszkiem przy opcji wycisz mikrofonu?
SLAY3R
Dodano
18.04.2006 19:39:31
Poszukaj dokładnej rozpiski w instrukcji do mobo, tam musi być to co Ci radzi SLAY3R.
Ucho
Dodano
18.04.2006 19:26:12
SLAY3R:
Płyty nie znam ale domyslam się źe jest tak źe:
masz podłaczone głośniki 5.1 do wszystkich 3 złącz audio w płycie. 1. lewy+prawy przód 2. lewy+prawy tył 3.center+sub i gdzie byś nie podłączył mikrofonu to działać nie będzie bo wszystkie złącza robią teraz za wyjście dźwięku.
Musisz wejść do konfiguracji dźwięku i przełączyć jedno z wyjść na wejście mikrofonu... ale wtedy nie wszystkie głośniki będziesz mógł podłączyć, mikrofon zajmie jedno miejsce.

no to spróbuję jak mi się uda zmienić bo szukałem czegoś takiego i kupaniestety
rafales
Dodano
18.04.2006 00:08:51
moźe podłączy słuchawki z przodu obudowy jesli ma tam wejsćie .
krzysiekp
Dodano
16.04.2006 19:23:54
Płyty nie znam ale domyslam się źe jest tak źe:
masz podłaczone głośniki 5.1 do wszystkich 3 złącz audio w płycie. 1. lewy+prawy przód 2. lewy+prawy tył 3.center+sub i gdzie byś nie podłączył mikrofonu to działać nie będzie bo wszystkie złącza robią teraz za wyjście dźwięku.
Musisz wejść do konfiguracji dźwięku i przełączyć jedno z wyjść na wejście mikrofonu... ale wtedy nie wszystkie głośniki będziesz mógł podłączyć, mikrofon zajmie jedno miejsce.
SLAY3R
Dodano
16.04.2006 16:16:52
to dobrze przypuszczasz...sęk w tym, źe na innym kompie działają..oooooooooooo co ja mam zrobić bo juz mnie ponosi :twisted:

źle się wysłowiłem bo nie napisałem dokładnie...nie dizła mi mikrofon a słuchawki sa ok...na innym kompie mikrofon i słuchawki działają dobrze
rafales
Dodano
16.04.2006 15:16:47
rafales
Dodano:
16.04.2006 14:23:37
Komentarzy:
10
Strona 1 / 1