Maly prostokącik w lewym górnym rogu....?

Witam nie wiem czy w dobrym miejcu umieściłem ten temat jeśli nie to przepraszam z góry. Mam następujący problem mianowicie gdzy uruchamiam komputer i wybieram system (mam zaistalowane dwa XP) Często zamiast ładowania sie systemu w lewym górnym rogu pojawia sie mały prostokącik który "mruga" i system sie nie łąduje musze zrestartowac komputer i dopiero ruszy. Mam rownieź drugie pytanie czym moze byc spowodowane gdy równiez podczas wyboru systemu komputer zamiast ładowć system restaruje sie czasami Jeśli ktos był by w stanie odpowiedzieć na któreś z moich pytań był bym bardzo wdzięczny pozdrawiam

Odpowiedzi: 4

W ten konflikt troche wątpie bo mam geforca 2 i płyte mainboard k7s5a identyczne zestawieni ma zanjomy i u niego to sie nie dzieje. Ma ktos jeszcze jakis pomysł co zrobic z tym restartem ciągłym ?;/
DaVID89
Dodano
04.03.2006 12:00:39
1. Do konsoli wchodzi się identycznie jak przy instalacji systemu – start z płyty i wybór "naprawy przy uzyvciu konsoli odzyskiwania".
2. Kwestię "prostokącika" znam z opisów i był to objaw jakiegoś konfliktu związanego ze współpracą karty graficznej z płytą – chodziło tam o jakiegoś ASUSA – modeli nie pamiętam – w kaźdym razie oba elementy wybył (sic!) tej samej firmy, a pracowac nie chciały.
W symie oba problemy wydają się być spowodowane sprzetem, a nie systemem. Z braku danych nie da sie powiedzieć czy to coś powaźniejszego czy tylko chwilowe kaprysy komponnetow.
Rebe
Dodano
04.03.2006 10:37:10
Witam ponownie mój plik boot.ini wyglda tak :
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Windows XP" /fastdetect

A moze mi ktos jeszcze powiedziec jak dostac sie do konsoli odzyskiwania ?

Acha i chcialem dodac ze to raczej nie bedzie spowodowane systemami poniewaz wczoraj tak sie złozyło ze reinstalowałem jeden i dalej jest to samo ;/
DaVID89
Dodano
04.03.2006 10:22:21
Z konsoli odzyskiwania zapuśc komende chkdsk /r ale pokaz plik boot.ini
SDM
Dodano
03.03.2006 21:57:41
DaVID89
Dodano:
03.03.2006 19:07:28
Komentarzy:
4