mały problem

gram w gre spearhead i po jakims czasie pokazuje mi komunikat ze wystapil bład w podglądzie zdarzen mam taki wpis
Aplikacja powodująca błąd moh_spearhead.exe, wersja 1.0.0.1, moduł powodujący błąd nvoglnt.dll, wersja 6.14.10.5303, adres błędu 0x001a0211.
wiecie moze co moze byc przyczyna ???

Odpowiedzi: 20

krecik:
Yoda:
Ewewntualnie podepnij do niej jakiś termistor

Moźesz wyjaśnić w jaki sposób i po co?
Termistor to "rezystor", którego rezystancja zaleźy od temperatury. Żeby zmierzyć temp. potrzebny jest do tego co najmniej miernik.

Wyjaśniać śpieszę.
W konstrukcji większości nowszych płyt głównych wykorzystano moźliwości termistorów o których piszesz. W związku z czym moźna do nich (jeźeli jest moźliwość – polecam lekturę instrukcji obsługi) podpiąć do dwóch pinów właśnie termistor (do kupienia za symboliczną złotówkę w porządnych sklepach komputerowych), dzięki któremu to czujnik płyty jest w stanie podać (oczywiście z jakąśtam dokładnością) temperaturę.
W razie dalszych niejasności słuźę informacjami.
Pozdrawiam.
Yoda
Dodano
06.02.2004 23:20:09
Yoda:
Ewewntualnie podepnij do niej jakiś termistor

Moźesz wyjaśnić w jaki sposób i po co?
Termistor to "rezystor", którego rezystancja zaleźy od temperatury. Żeby zmierzyć temp. potrzebny jest do tego co najmniej miernik.
krecik
Dodano
06.02.2004 23:01:24
A ja mam odpowiedź na twe problemy :) sam je mieałem :roll: poiedz jakom masz pamięć ram. Jeśli masz dwie kości to pewnie któraś z nich się zuźyła. Ja mam sdr i po pewnym czasie zaczeły mi wywalć błędy przeruźnej maści oraz takie jak twoje. A wiec mam 256mb ram w dwóch kościach po 128 i jak jedną wyjołem to problem znikł a jak drugą włoźyłem to problemy na nowo powstawały. Myślę źe to jest to :D :) a jak nie to niewiem :(
Frog17PL
Dodano
06.02.2004 22:09:20
Uhm. Jedyne co mi jeszcze przychodzi do głowy, to uwalony RAM. Wiem, źe brzmi to niemal idiotycznie... jednak Xp (podobnie jak w2k) jest o wiele bardziej wyczulony na błędy pamięci niź `98. Spróbuj jakimś goldmemory lub czymś takim sprawdzić, jak nie to, to ja poddaję się :)
Pozdrawiam.
Yoda
Dodano
04.02.2004 22:07:37
widze ze chcesz mi pomoc ale ci nie wychodzi sprawdzałem juz stare i nowe stery do tego via packi i directx i nic juz nie mam pojecia co to moze byc
Anonymous
Dodano
04.02.2004 21:56:20
Pomijam to, źe nie rozumiem po co 98 i XP jednocześnie jest Ci. Ale moźe problemem directX jednak jest? Sprawdzałeś młody Padawanie to?
Pozdrawiam.
Yoda
Dodano
03.02.2004 17:20:00
wiec karta jest przeczyszczona i smiga jak dzika ale pod 98se według mnie czegos jej brakuje pod xp ze gry sie wywalaja tylko nei wiem czego bo juz wszystkiego probowałem – chyba ze to jakis trojan ale sprawdzałem kompa juz kilka razy i nic nie znalazł
Anonymous
Dodano
03.02.2004 14:09:46
Ewewntualnie podepnij do niej jakiś termistor – moźe jako źe to prolink przegrzewają Ci się pamięci na karcie. Chociaź skoro próbowałeś underclockingu i nie pomagało to wątpie. Moźe wyjmij kartę, przeczyść styki (tylko delikatnie ;) ) i wsadź z powrotem...
Pozdrawiam.
Yoda
Dodano
03.02.2004 11:04:03
Anonymous:
zrobiłem co mowiłes i nadal nic problem wciaz sie powtarza wyłacza gre i obraz staje sie jasniejszy na kompie jak wyjdzie do pulpitu juz mi rece opadaja i nie wiem co robic /???

Sprawdź tę kartę na innym komputerze – ten sam OS.
I przy innym zasilaczu u siebie.
Rebe
Dodano
03.02.2004 08:37:29
Anonymous:
zrobiłem co mowiłes i nadal nic problem wciaz sie powtarza wyłacza gre i obraz staje sie jasniejszy na kompie jak wyjdzie do pulpitu juz mi rece opadaja i nie wiem co robic /???

Sprawdź tę kartę na innym komputerze – ten sam OS.
I przy innym zasilaczu u siebie.
Rebe
Dodano
03.02.2004 08:37:29
Jedyne co przychodzi mi jeszcze do głowy,to zmiana DX i moźe zainstalowanie service packa.
Moźe niewiele to da ale moźna spróbować.
Moźe system się posypał :?:
MarcinX
Dodano
02.02.2004 22:01:21
Anonymous
Dodano
02.02.2004 21:26:17
To nie o tym, źe Ty taktowąłes tylko o jakości i przegrzewaniu się kart tego producenta – sprawdź te niźsze ustawienie ( niźsze niź fabryczne )
Rebe
Dodano
02.02.2004 13:25:11
ale ja nic z taktowaniem karty nie grzebałem jest wszystko orinalnie karta ma 3 miesiace a wczesniej wszystko działało na nowych sterowanikach nvidia 53.03
Anonymous
Dodano
02.02.2004 13:10:24
Anonymous:
według mnie ten problem nie tkwi w grze poniewaz komp przy testach 3d marka'a tez sie wiesza lub restaruje

Sprawszenie z inną wersją sterowników to jedno, ale
Prolinki były zawsze dość – delikatnie mówiąc – niedbały jeźlei chodzi o jakość. Same zacięcia w 3DM moga świadczyć o przegrzewaniu się karty.
Obniź jej taktowanie i zobacz czy nie pomoźe.
Jeźeli zaś problem z OGL po zmianie sterowników ustąpi, ale testy mimo obniźonego taktowania dalej bedą sprawiać kłopot to sprawdź jeszcze jakość zasilania.
Rebe
Dodano
02.02.2004 12:58:58
według mnie ten problem nie tkwi w grze poniewaz komp przy testach 3d marka'a tez sie wiesza lub restaruje
Anonymous
Dodano
02.02.2004 12:50:54
Anonymous:
nic to nie pomogło problem nadal sie pojawia juz nie wiem co mam zrobic ??

Zainstaluj ponownie ta gre. Jesli jest to "kopia bezpieczenstwa" moze byc poprostu zle wypalona , z wadliwymi plikami.
audio medyk
Dodano
02.02.2004 06:19:41
nic to nie pomogło problem nadal sie pojawia juz nie wiem co mam zrobic ??
Anonymous
Dodano
01.02.2004 23:35:23
No przeinstalować sterowniki.
52.16 są całkiem niezłe.
Ale usuń najpierw stare.
MarcinX
Dodano
01.02.2004 21:35:45
hmm wielkie dzieki to jest geforce fx 5200 pixel view ale nie wiem dlaczego tak sie dzieje bo jeszcze tydzien temu wszystko było ok z gory dzieki za pomoc jak mozesz pomoz mi co zrobic dalej
Anonymous
Dodano
01.02.2004 19:19:32
Anonymous
Dodano:
01.02.2004 18:54:40
Komentarzy:
20
Strona 1 / 2