mały problem
gram w gre spearhead i po jakims czasie pokazuje mi komunikat ze wystapil bład w podglądzie zdarzen mam taki wpis
Aplikacja powodująca błąd moh_spearhead.exe, wersja 1.0.0.1, moduł powodujący błąd nvoglnt.dll, wersja 6.14.10.5303, adres błędu 0x001a0211.
wiecie moze co moze byc przyczyna ???
Aplikacja powodująca błąd moh_spearhead.exe, wersja 1.0.0.1, moduł powodujący błąd nvoglnt.dll, wersja 6.14.10.5303, adres błędu 0x001a0211.
wiecie moze co moze byc przyczyna ???
Odpowiedzi: 20
krecik:Yoda:Ewewntualnie podepnij do niej jakiś termistor
Moźesz wyjaśnić w jaki sposób i po co?
Termistor to "rezystor", którego rezystancja zaleźy od temperatury. Żeby zmierzyć temp. potrzebny jest do tego co najmniej miernik.
Wyjaśniać śpieszę.
W konstrukcji większości nowszych płyt głównych wykorzystano moźliwości termistorów o których piszesz. W związku z czym moźna do nich (jeźeli jest moźliwość – polecam lekturę instrukcji obsługi) podpiąć do dwóch pinów właśnie termistor (do kupienia za symboliczną złotówkę w porządnych sklepach komputerowych), dzięki któremu to czujnik płyty jest w stanie podać (oczywiście z jakąśtam dokładnością) temperaturę.
W razie dalszych niejasności słuźę informacjami.
Pozdrawiam.
Yoda:Ewewntualnie podepnij do niej jakiś termistor
Moźesz wyjaśnić w jaki sposób i po co?
Termistor to "rezystor", którego rezystancja zaleźy od temperatury. Żeby zmierzyć temp. potrzebny jest do tego co najmniej miernik.
A ja mam odpowiedź na twe problemy :) sam je mieałem :roll: poiedz jakom masz pamięć ram. Jeśli masz dwie kości to pewnie któraś z nich się zuźyła. Ja mam sdr i po pewnym czasie zaczeły mi wywalć błędy przeruźnej maści oraz takie jak twoje. A wiec mam 256mb ram w dwóch kościach po 128 i jak jedną wyjołem to problem znikł a jak drugą włoźyłem to problemy na nowo powstawały. Myślę źe to jest to :D :) a jak nie to niewiem :(
Uhm. Jedyne co mi jeszcze przychodzi do głowy, to uwalony RAM. Wiem, źe brzmi to niemal idiotycznie... jednak Xp (podobnie jak w2k) jest o wiele bardziej wyczulony na błędy pamięci niź `98. Spróbuj jakimś goldmemory lub czymś takim sprawdzić, jak nie to, to ja poddaję się :)
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
widze ze chcesz mi pomoc ale ci nie wychodzi sprawdzałem juz stare i nowe stery do tego via packi i directx i nic juz nie mam pojecia co to moze byc
Pomijam to, źe nie rozumiem po co 98 i XP jednocześnie jest Ci. Ale moźe problemem directX jednak jest? Sprawdzałeś młody Padawanie to?
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
wiec karta jest przeczyszczona i smiga jak dzika ale pod 98se według mnie czegos jej brakuje pod xp ze gry sie wywalaja tylko nei wiem czego bo juz wszystkiego probowałem – chyba ze to jakis trojan ale sprawdzałem kompa juz kilka razy i nic nie znalazł
Ewewntualnie podepnij do niej jakiś termistor – moźe jako źe to prolink przegrzewają Ci się pamięci na karcie. Chociaź skoro próbowałeś underclockingu i nie pomagało to wątpie. Moźe wyjmij kartę, przeczyść styki (tylko delikatnie ;) ) i wsadź z powrotem...
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Anonymous:zrobiłem co mowiłes i nadal nic problem wciaz sie powtarza wyłacza gre i obraz staje sie jasniejszy na kompie jak wyjdzie do pulpitu juz mi rece opadaja i nie wiem co robic /???
Sprawdź tę kartę na innym komputerze – ten sam OS.
I przy innym zasilaczu u siebie.
Anonymous:zrobiłem co mowiłes i nadal nic problem wciaz sie powtarza wyłacza gre i obraz staje sie jasniejszy na kompie jak wyjdzie do pulpitu juz mi rece opadaja i nie wiem co robic /???
Sprawdź tę kartę na innym komputerze – ten sam OS.
I przy innym zasilaczu u siebie.
Jedyne co przychodzi mi jeszcze do głowy,to zmiana DX i moźe zainstalowanie service packa.
Moźe niewiele to da ale moźna spróbować.
Moźe system się posypał :?:
Moźe niewiele to da ale moźna spróbować.
Moźe system się posypał :?:
zrobiłem co mowiłes i nadal nic problem wciaz sie powtarza wyłacza gre i obraz staje sie jasniejszy na kompie jak wyjdzie do pulpitu juz mi rece opadaja i nie wiem co robic /???
To nie o tym, źe Ty taktowąłes tylko o jakości i przegrzewaniu się kart tego producenta – sprawdź te niźsze ustawienie ( niźsze niź fabryczne )
ale ja nic z taktowaniem karty nie grzebałem jest wszystko orinalnie karta ma 3 miesiace a wczesniej wszystko działało na nowych sterowanikach nvidia 53.03
Anonymous:według mnie ten problem nie tkwi w grze poniewaz komp przy testach 3d marka'a tez sie wiesza lub restaruje
Sprawszenie z inną wersją sterowników to jedno, ale
Prolinki były zawsze dość – delikatnie mówiąc – niedbały jeźlei chodzi o jakość. Same zacięcia w 3DM moga świadczyć o przegrzewaniu się karty.
Obniź jej taktowanie i zobacz czy nie pomoźe.
Jeźeli zaś problem z OGL po zmianie sterowników ustąpi, ale testy mimo obniźonego taktowania dalej bedą sprawiać kłopot to sprawdź jeszcze jakość zasilania.
według mnie ten problem nie tkwi w grze poniewaz komp przy testach 3d marka'a tez sie wiesza lub restaruje
Anonymous:nic to nie pomogło problem nadal sie pojawia juz nie wiem co mam zrobic ??
Zainstaluj ponownie ta gre. Jesli jest to "kopia bezpieczenstwa" moze byc poprostu zle wypalona , z wadliwymi plikami.
nic to nie pomogło problem nadal sie pojawia juz nie wiem co mam zrobic ??
No przeinstalować sterowniki.
52.16 są całkiem niezłe.
Ale usuń najpierw stare.
52.16 są całkiem niezłe.
Ale usuń najpierw stare.
hmm wielkie dzieki to jest geforce fx 5200 pixel view ale nie wiem dlaczego tak sie dzieje bo jeszcze tydzien temu wszystko było ok z gory dzieki za pomoc jak mozesz pomoz mi co zrobic dalej