Mały problem z drukarkami

Witam.
Zacznę od tego, źe mam sieć złoźoną z 8 kompów + serwer kompy podłączone do switcha siec działa pod Windowsem.Mam dwie drukarki (oki microline 3321), które podłaczone są do dwóch kompów (działających pod win 98se) oczywiście mam je udostępnione w sieci jednak problem tkwi w tym, źe bardzo często połączenie z tymi drukarkami zanika i muszę ręcznie na komputerach które mają udostępnione te drukarki ustawiać przechwytywanie portu oraz ścieźkę mimo, źe mam zaznaczone pole podłącz ponownie po zalogowaniu.
z góry dzięki za pomoc

Odpowiedzi: 1

ciekawe. zrobmy tak. odinstaluj ta drukarke. nastepnie zainstaluj ponownie i w kreatorze dodawania drukarki zaznacz, ze jest to drukarka sieciowa. oczywiscie na kompie, do ktorego podlaczona jest fizycznie ta drukarka zalacz udostepnianie drukarki (panel sterowania–siec) oraz udostepnij ja we wlasciwosciach drukarki –>udostepnianie.
gdyby dalej byly problemy dodaj port recznie z wlasciwosci drukarki–>zakladka szczegoly. sciezka lokalizacji drukarki ma przykladowa postac \kowalskioki
gdyby znowu byly problemy sprawdz czy nie masz wirusa worm.swen, ktory blokuje dostep do zapisu twoich ustawien. szczepionke sciagniesz z gdate.pl

powodzenia!
Szymon Grabiński
Dodano
12.08.2004 16:31:42
marcel25
Dodano:
12.08.2004 16:02:27
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1